Кућа Добрих Вести

Login

Улица отвореног срца – нек нас љубав греје

Оцените овај чланак
(0 гласова)

image008000БЕОГРАД - Овогодишње издање традиционалне градске манифестације хуманитарног карактера Улица отвореног срца ће се 1. јануара одржати под слоганом „Нек нас љубав греје“.


Тачно у подне, посетиоце ће поздравити градоначелинк Београда Синиша Мали, после чега ће уследити ватромет и карневалска поворка забављача.
Поред Светогорске улице и дела Македонске (од Таковске до зграде Дома омладине) Улица отвореног срца ће се ове године одржати и у Скадарској улици. На Пјацети испред Атељеа 212, „Српској кафани“, испред зграде Општине Стари Град, Радио Београда, Куће Ђуре Јакшића у Скадарлији, бистроа „Фамилија“ посетиоци ће уживати у разноврсном забавном програму.


Главни програм за посетиоце изводиће наши познати глумци и певачи: Неша Галија, дечији хор „Чаролија“, Леонтина, Ивана Негатив, Тијана Дапчевић, Марина и Марија Гобовић, глумци-певачи: Александра Ђоковић, Софија Јуричан, Радомир Николић, Анђела Јовановић, Ђорђе Стојковић и Александар Стефан Радишевић, мађионичари, жонглери, кловнови, глумци театра МИМАРТ, Salsa Y Punto – кубански оркестар, Дувачки оркестар...), а део програма симултано ће се изводити и у Скадарлији.


Хуманитарна акција – изградња већег простора за децу Прихватилишта
Као и до сада, осим што ће уживати у бројним представама, концертима и другим забавним садржајима, посетиоци „Улице отвореног срца“ моћи ће и да се прикључе хуманитарној акцији, и помогну онима којима је помоћ најпотребнија. Хуманитарна акција овогодишње „Улице отвореног срца“ биће посвећена деци и изградњи новог и већег простора за децу Прихватилишта Београд.


Средства ће се прикупљати куповином новогодишњих честитки / разгледница које ће уједно бити и главно обележје овогодишње „Улице отвореног срца“ .


У оквиру хуманитарне акције, Туристичка организација Београда и БС Турс организују разгледање Београда отвореним аутобусом. Полазак је са Трга Николе Пашића у 14 часова, а карте по цени од 400 динара се могу купити у инфо центру ТОБ у Кнез Михаиловој 5.


Прихватилиште за децу, Београд је установа у надлежности Секретаријата за социјалну заштиту Града Београда, која збрињава најосетљивије категорије младих из целе Србије, узраста од 7 до 18 година, међу којима су жртве насиља, злостављања и занемаривања, жртве трговине људима, деца без родитељског старања, деца улице. Током 57 година рада, у ово установи је збринуто преко 70.000 деце.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 30 децембар 2015 23:42
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија