A+ A A-

Центар Београда данас постаје улична лабораторија

Оцените овај чланак
(2 гласова)

NOCISTRAZIVACA11БЕОГРАД - У сусрет  11. Ноћи истраживача, која ће се у Београду и још десет градова Србије одржати последњег петка у септембру, истраживачи позивају све Београђане да им се придруже у занимљивим експериментима у центру града, на Тргу републике, код ДНК фонтане, данас од 17 до 19 часова.

 

Уз комбиновање науке и игре, истраживачи ће показати како је могуће искористити свакодневне кућне ствари и играти се науке.

 

Како од картона и гумене рукавице направити музички инструмент и како провући штапић кроз балон а да не пукне су само неки од експеримената који ће добити своју научну потпору ове суботе.

 

Уз помоћ Cirkusfere, сви присутни ће имати прилику да виде живе полуге у ваздуху, као и жонглирање лоптицама, симболичним махунаркама у част 2016. године - Међународне године махунарки.

 

Сви садржаји су, као и у самој Ноћи истраживача, бесплатни а за циљ имају едукацију младих нараштаја као и подизање свести о важности науке и научних истраживања у свакодневном животу на популаран и занимљив начин, саопштено је из органозације.

 

NOCISTRAZIVACA

 

Организатори Ноћи истраживача, позивају све заинтересоване да у понедељак 19. септембра, од 19 часова, дођу у КЦ Град на „Деликатесни понедељак“ када је на истраживачком менију  пасуљ и научни сладолед од сувог леда.

 

11. Европска Ноћи истраживача, одржаће се 30. септембра у више од 250 градова а ова манифестације има за циљ да пре свега младима, приближи посао истраживача и укаже на све начине на које храбри научници мењају свет на боље. У прошлогодишњој, јубиларној, десетој Ноћи истраживача учествовао је 1,1 милион грађана заједно са 18.000 истраживача у 280 градова Европе и света.

 

Координатор ReFocuS пројеката Ноћи истраживача у Србији је Институт за биолошка истраживања „Синиша Станковић“ са партнерима: Природно математичким факултетом из Ниша, Центром за промоцију науке и Заводом за заштиту споменика културе из Крагујевца.

 

Ноћ истраживача финансирана је из програма „ХОРИЗОН 2020“ који представља највећи програм Европске уније за истраживање и иновационе делатности, а у оквиру потпрограма Марија Склодовска Кири.

Пријатељи и спонзори Ноћи истраживача су ДОГА дигитална и офсет графика, Alma Quatro и Info media group.

 

Извор: Кућа Добрих Вести


Последњи пут измењено субота, 17 септембар 2016 11:37
Марина Трмчић

Марина Трмчић је рођена 1976. године у Чачку. Радећи као извештач развила је љубав према писаној речи, као и према спорту. Њено новинарско перо забележило је приче о незнаним спортским јунацима, биатлонцима, планинарима, дрифтерима, али и о деци која својим ентузијазмом, талентом и трудом доказују да је могуће снове преточити у стварност. Препознајући позитивну енергију у текстовима ,,Куће добрих вести" пожелела је да постане део тима извештача тог сајта, са којима је поглед у радосну будућност Србије реалнији.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани