Кућа Добрих Вести

Login

Прикупљено пола тоне хране за напуштене љубимце Србије

Оцените овај чланак
(3 гласова)

DedarazБЕОГРАД - Догађај хуманитарног карактера „Деда Мраз за кућне љубимце“ у претходне три недеље окупио је љубитеље животиња разних врста у Новом Саду, Београду и Крагујевцу.

 

Сви они са својих невероватних 820 љубимаца дошли су на дружење са Деда Мразом, али у исто време прикупили и преко 500 килограма хране и опреме за напуштене љубимце ових градова.


Први које је Деда Мраз обрадовао пакетићем и фотографисањем били су љубимци Новог Сада. Чак 284 паса, мачака, хрчака, папагаја, корњача и кунића дружило се у холу БИГ шопинг центра и упознало најпопуларнијег декицу на свету. Власници ових веселих љубимаца прикупили су невероватних 350 килограма хране и опреме за напуштене куце и маце Новог Сада, којису отишли у шапе штићеника Удружења за заштиту животиња „СПАНС“.


Уследили су и београдски љубимци - 255 маца, куца, кунића, корњача и један јежић продефиловали су са својим власницима кроз хол тржног центра Делта Цитy и упознали Деда Мраза који је за њих имао бројне поклоне. Ни ови љубимци нису заборавили на своје напуштене другаре, те су њихови власници донели око 100 килограма хране, посластица, креветића, амова, поводаца и друге опреме за напуштене четвороножне становнике престонице. Све то добиле су напуштене живтиње о којима се брине Удружење за заштиту и права животиња „Клемпа“ из Земуна.


Традиционално, већ трећи пут заредом, Деда Мраз је посетио и крагујевачке мезимце и забављао се са њима готово три сата у холу тржног центра Крагујевац Плаза. Морски прасићи, хрчци, папагаји и наравно, маце и куце, фотографисали су се са Деда Мразом и добили преукусне пакетиће. На догађају је било и Удружење „Црвена Шапица“ које је успешно удомило три штенета и са собом понело преко 50 килограма хране и опреме за љубимце о којима брину.


Свих 820 љубимаца који су се дружили са Деда Мразом на новогодишњим журкама, сада имају прилику да постану и један од 12 Деда Мразових помоћника и освоје вредне награде, а они који нису стигли на дружење, не морају да брину јер Деда Мраз ће бити ту и идуће године.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 13 децембар 2016 09:59
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија