Кућа Добрих Вести

Login

Пети хуманитарни базар у ОШ „Вељко Дугошевић” на Звездари

Оцените овај чланак
(2 гласова)

nekcarujeБЕОГРАД - Под слоганом „Нек царује другарство!” ученици, наставници и родитељи ОШ „Вељко Дугошевић" са Звездаре окупиће се у суботу, 3. јуна, поводом јубиларног Петог пролећног хуманитарног базара.


Ове године прикупљена средства су намењена “Свратишту за децу улице” у Крфској 7а коме прети затварање, као и за две девојчице са инвалидитетом чији су родитељи незапослени, а које је препоручио Волонтерски сервис ГО Звездара са којим школа сарађује у свим хуманитарним акцијама. Деца из Свратишта биће гости Базара, најавила је Општина Звездара.


У периоду од 10 до 13 сати, у дворишту које је неколико пута понело ласкаву титулу најуређенијег у Београду, школске клупе ће поново постати штандови за маштовите дечје рукотворине настале у школи на часовима са учитељима и наставницима. Биће одржани спортски турнири, а као и сваке године богат забавно музички програм ће водити Зека аниматор, док се очекују и гости изненађења.


„Вељков” базар је сада већ традиционална манифестација захваљујући којој је 2013. године пружена помоћ деци из Прихватилишта (“Покажи срце”), који су тада били гости Школе. Наредне 2014. године помоћ је била намењена угроженима у Обреновцу (“Здрави стилови зивота”), када је искоришћена за опремање школа које су уништене у поплави. Следеће 2015. године прикупљен новац уплаћен је на рачун за лечење девојчице Нине Спремовић која је и даље на лечењу у Риму (“Свим срцем за Нину”), а 2016. године помоћ је била намењена Свратишту за децу у Крфској улици на Звездари (“Олимпијада”).


Базар су помогли: Штампарија Баст, Аниматор Зека, Лили дрогерије, СЦ „Олимп-Звездара”, Банини, Баскет, Јафа, Фриком, Јана вода, Авиатор, Пан театар, Креативни центар, МПГ Београд, Оница, Школа страних језика Ливингстон, Француски институт, Школа одбојке Лаки стар и ГО Звездара.

 

Извор: Кућа добрих вести


Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија