Кућа Добрих Вести

Login

Aкцијa #KampanjaNaDar за подршку социјалним предузећима

Оцените овај чланак
(1 Глас)

KVvvvvБЕОГРАД - Маркетинг мрежа покренула је друштвено одговорну акцију #KampanjaNaDar, а коју је подржало и активно се укључило чак 16 креативних, ПР и дигиталних агенција у Србији.


Идеја акције #KampanjaNaDar јесте да се укључе све заинтересоване агенције које желе да дају креативни допринос заједници, социјалним предузећима и удружењима.


„Циљ кампање је да се укаже на значај наше струке, али и социјалних предузећа за развој привреде Србије. Такође, ова акција ће показати колико је важно да се колеге које раде у креативној индустрији повежу и тако заједничким снагама покрену и унапреде заједницу у којој радимо и живимо“, истакла је Ивана Парчетић Митић, оснивач и уредница портала Маркетинг мрежа.


Агенције које су се укључиле у акцију #KampanjaNaDar McCann Beograd, Orange Studio, Fullhouse Ogilvy, Popular, SuperDot, New Media Team, Smart Vision, Havas Adriatic, Mullen Lowe&Friends, Degordian, Fusion Communications, April Studio, Web Media Agency, Rod & Rope, Idea+ Communications i Komunikacijski laboratorij.


Оне ће донирати кампање социјалним предузећима Koba Yagi, Eco Beg, Bioidea, DajDaj, Mamin san, Agro Iris, Лице Улице, удружењима WWOOF Србија, Живимо заједно, Банка хране, Непрактична жена, Савезу слепих Србије, Друштву математичара Србије, као и Универзитетској дечијој клинци у Тиршовој.


Агенција за интегрисане комуникације Executive Group, као креативни партнер, осмислила је акцију #KampanjaNaDar и дала подршку у њеној реализацији, док је OOH артнер акције компанија DPC Group.


Маркетинг мрежа ће на фестивалу КАКТУС 2017, који се одржава 1. и 2. новембра у хотелу Crowne Plaza у Београду, доделити посебно признање најуспешнијој кампањи која је реализована у оквиру акције #KampanjaNaDar, а биће организована и изложба радова.


Социјална предузећа и удружења имају важну друштвену улогу у решавању социјалних питања и имају велики утицај на друштво у целини, и то пре свега кроз запошљавање особа које спадају у рањиве групе и њихово укључивање у заједницу (старија популација, мањине, особе са инвалидитетом, жртве насиља и трговине људима, итд.), као и решавање друштвеног или еколошког проблема на неуобичајен и иновативан начин. Према Републичком Заводу за статистику у Србији послује близу 1.200 социјалних предузећа, од чега највише задруга (65,6%) и удружења грађана (23,7%).


У социјалним предузећима је запослено око 10 хиљада лица, а ангажују и око 20 хиљада волонтера. Скоро 17% запослених у сектору социјалних предузећа су лица из угрожених група.


Креативна индустрија у Србији има снажан извозни потенцијал, са преко 25% раста извоза годишње, а запошљава преко 4% грађана Србије.


Поред тога, креативна индустрија у Србији учествује са око 4,6% у БДП-у и једна је од најбрже растућих сегмената српске привреде.


Извор: Кућа добрих вести/Маркетинг мрежа

 


Последњи пут измењено четвртак, 27 јул 2017 12:34
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија