Кућа Добрих Вести

Login

НАЈСЛАЂА МИСТЕРИЈА БЕО ЗОО ВРТА: Нико не зна ког је пола беба нилског коња

Оцените овај чланак
(1 Глас)

NILSKIKONJМама Јулка пажљиво чува своје младунче, и не да да му ико приђе што значи да га ни ветеринари још увек нису прегледали и утврдили му пол.

 

Биолог Зоо врта Кристијан Овари каже да то није проблем и пошто је све у реду са бебом, пустиће је да ужива с мамом све док Јулка не дозволи да се младунчету приђе.

 

"Беба сиса, купају се, сунчају, али смо тату морали да изместимо јер је био љубоморан. То је мера предострожности, ускоро ће сви бити заједно", рекао је он.

 

Женка нилског коња проведе око 290 дана у другом стању, порађа се у води тако да младунче одмах научи да плива. Беба на рођењу има око 50 килограма, а одрасли приперци достижу 1.500 за мужјаке, односно 1.300 килограма за женке.

 

У дивљини има све мање нилских коња које криволовци убијају, али они спадају и у најопасније врсте јер годишње само у Африци убију више људи, него ајкуле у читавом свету.

 

Извор: МОНДО


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија