Кућа Добрих Вести

Login

Kампања “Уради Једну Ствар”

Оцените овај чланак
(4 гласова)

rejsssssБЕОГРАД - Компанија Discovery Communications и у Србији покреће “Уради Једну Ствар” (#StartWith1Thing) кампању охрабрујући и појединце и компаније да се прикључе глобалним напорима подизања свести о важности очувања животне средине и укључивања у борбу против истребљења врста.

 

Један од централних догађаја кампање је премијера револуционарног документарца под именом „У трци за изумирањем“, режисера Луи Психојоса, који ће бити приказан на Discovery каналу у среду, 2. децембра до 21:00, објавио је Центар за заштиту животне средине.

 

Оскаровац Луи и екипа која је продуцирала филм Залив, награђен од Америчке Академије, чине тим уметника и активиста који су на тајном задатку да разоткрију свет трговине угроженим врстама, а са циљем спречавања масовног истребљења. Обилазећи свет како би се неопажено увукли у најопасније црно тржиште и користећи модерну технологију да би забележили везу између емисије угљеника и истребљења врста, документарац открива невероватне и до сад невиђене слике које ће заиста изменити начин на који посматрамо свет око нас.

 

На локалној интернет страници www.uradi1stvar.rs сваки појединац и компанија који се придруже акцији моћи ће да са другима поделе информацију о свом доприносу унапређењу околине. Овај сајт, повезан са друштвеним мрежама, приказује мапу Србије, на којој су специфичним иконицама означене компаније и појашњен начин на који је свака од њих дала допринос овом глобалном покрету.

startwithjjjjt

 

Поред компанија и сваки посетилац ће моћи неограничени број пута да пријави и покаже по једну ствар којом локално доприноси глобалном покрету.

 

Такође, глобална интернет страница racingehtinction.com нуди интерактивне изазове, који ће помоћи породицама, групама и појединцима да смање емисију угљеника и тако умање свој карбонски отисак.

 

О документарцу „У трци за изумирањем“

 

„У трци за изумирањем“ је савршен телевизијски догађај Discovery канала пошто комбинује чувене програме о природи и нешто веома важно за све нас - могућност да остваримо значајан глобални утицај”, изјавио је Рич Рос (Rich Ross) председник Discovery канала.

„Уз помоћ компаније Discovery, верујем да можемо направити прекретницу и подстаћи промену неопходну за очување планете тако да се може одржати живот свих врста”, изјавио је режисер Луи Психојос. „Никада није постојао важнији тренутак од садашњег – одлуке које донесемо у наредних неколико година утицаће на Земљу и животињске врсте током предстојећих милиона година”.

 

„Специјал “У трци за изумирањем“ ,редитељаЛуи Психојоса, треба да погледају сви грађани света”, изјавио је Џон Хофман (John Hoffman) потпредседник одељења за документарце и специјале на Дисцоверy каналу. „Овај филм треба да одгледа свако јер живописно представља озбиљне претње са којима се наша прелепа, плава планета суочава. Још важније, “У трци за изумирањем“ показује како бисмо заједно могли да оставимо природу здравијом него што смо је затекли, уколико би свако од нас чинио само по једну ствар да унапреди здраво окружење”.

 

“Ово је историјски телевизијски догађај у оквиру којег ће “У трци за изумирањем“ бити приказану преко 220 земаља и територија широм света и не само забавити публику, већ подићи свест о томе како можемо да учинимо планету одрживом за све нас”, изјавио је Фишер Стивенс (Fisher Stevens), продуцент.


Последњи пут измењено понедељак, 30 новембар 2015 21:52
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија