Кућа Добрих Вести

Login

Зелена економија и нови законодавни оквир

Оцените овај чланак
(1 Глас)

zelenooooooБЕОГРАД – Конференција “Зелена економија и нови законодавни оквир” коју организује Danas Conference Centаr биће одржана 4. фебруара у Медија центру.


Конференција ће имати институционалну подршку Амбасаде САД, ГИЗ-а, Привредне коморе Србије, а министарка пољопривреде и заштите животне средине, Снежана Богосављевић Бошковић је најављена као Кеy Ноте панелиста.


Да ли је примена новог законског оквира предуслов даљег развоја различитих сегмената рециклажне индустрије у Србији, и да ли је законски оквир донет 2009.године у међувремену превазиђен?Да ли је промена законодавног оквира у области прикупљања амбалажног отпада предуслов даљег раста рециклажне индустрије и још већег обима рециклираног амбалажног отпада у Србији?


Која је улога локалне самоуправе у развоју рециклажне индустрије и да ли нова законска регулатива треба додатно да дефинише обавезе локалних самоуправа у процесу прикупљања и рециклирања различитих врста отпада?Да ли Србија треба да додатно стимулише инвестиције у рециклажну инфраструктуру у локалним самоуправама широм Србије и који проблеми постоје у пракси? Да ли је нови законодавни оквир у области екологије потреба процеса придруживања ЕУ или основна животна потреба грађана Србије?


То су само нека од питања на која би учесници, панелисти ове конференције требало да понуде одговоре.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 31 јануар 2016 17:51
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија