Кућа Добрих Вести

Login

Mеђународни скуп о биомаси

Оцените овај чланак
(0 гласова)

article24774545НОВИ САД - Национална Асоцијација за биомасу – Serbio организује 15-16. новембра 2016. године у Новом Саду међународну конференцију „SEE ENERGY - Connect & Supply 2016“, скуп који ће окупити више од 200 учесника из 100 компанија из Србије и иностранства.

 

Како наводи Serbio, циљ дводневне конференције, која ће се одржати у Мастер центру, је умрежавање домаћих и међународних компанија укључених у сектор обновљивих извора енергије.

 

Усвајањем нове законске регулативе, којом Министарство рударства и енергетике подстиче производњу електричне енергије коришћењем ОIЕ, као и новим „феед-ин“ тарифама за производњу електричне енергије из обновљивих извора енергије (ОИЕ), створио се повољнији пословни амбијент за инвестиционе потенцијале у сектору енергетике и пратеће индустрије – указује ова национална асоцијација a преноси портал Agrosmart.net.

 

У складу са тим, циљ SEE Енергy конференције је да повеже домаће и међународне компаније и институција из сектора ОIЕ, како би се додатно подстакао развој овог сектора у региону Југоисточне Европе и успоставили нови пословни контакти између великих компанија, МСП сектора и локалних пољопривредних произвођача.

 

Конференција ће, најављују организатори, окупити више од 200 учесника из 100 компанија из Србије, Аустрије, Босне и Херцеговине, Хрватске, Италије, Мађарске, Немачке, Румуније, Словачке, као и представнике државних и покрајинских институција, привредних комора, асоцијација, инвестиционих и комерцијалних банака.

 

У фокусу конференције ће бити следеће теме:

- Нове перспективе коришћења биомасе и унапређења животне средине

- Иновације у пословање са биомасом
- Како да узгајамо више биомасе и проширимо њену употребу?
- Како развити и обезбедити подршку за пословање са биомасом?
- Детаљна агенда може се пронаћи на сајту Националне Асоцијације за биомасу – Serbio.

 

Котизација обухвата улазницу за дводневну конференцију, Гала вечеру, послужење, као и учешће у дводневним Б2Б састанцима, који ће учесницима омогућити директне састанке са компанијама и говорницима.

 

 

Извор: Agrosmart.net/Кућа добрих вести




Последњи пут измењено субота, 05 новембар 2016 23:07
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија