Кућа Добрих Вести

Login

„Мала школа за урбане баштоване“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

urbanbastovaniБЕОГРАД - Звездарци и Звездарке свих генерација који желе да гајењем цвећа, биљака и поврћа у својим двориштима, терасама и прозорима, науче или унапреде своје баштованске вештине и знање, добродошли су у уторак 21. марта од 11 до 13 часова у Галерију „Миљковић”, Булевар краља Александра 298.

 

„Малу школу за урбане баштоване“ организовали су Волонтерски сервис Звездаре и стручњаци за ову област са циљем да покажу да свако од нас може да научи да гаји биљке и да од свог животног простора направи малу ботаничку башту у којој ће уживати, али имати и материјалну корист, објавила је Општина Звездара.

 

Драгана Туцовић Баранац, пејзажни архитекта, говориће о свом „Зеленом бонтону“, пројектовању индивидуалног врта и уређењу балкона, тераса, прозора.


Славица Раковић, архитекта, одржаће интерактивну радионицу - показну вежбу како да припремимо саксије и биљке за предстојећу сезону, како садити и сејати нове биљке, како их хранити и заливати.


Славица Ступарушић, новинарка и инжењер хортикултуре, говориће о гајењу зачинског и лековитог биља и њиховој вишеструкој користи за човека.

 

Све едукације и информације пратиће фотографије добрих примера - успешних баштована и хобиста различитих професија, као илустрација и инспирација на почетку новог пролећа.

 

Након едукације и радионица, за све учеснике будуће баштоване, припремљени су поклони - расад, семенски материјал и флајери - као подсетници на препоруке предавача.

 

Програм је бесплатан, а улаз слободан. Због ограниченог броја учесника, заинтересовани суграђани треба да се пријаве на број телефона 3405 722 од 8 до 14 часова, радним данима.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 16 март 2017 13:38
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија