Кућа Добрих Вести

Login

Еколошке пешачке туре на великом ратном острву

Оцените овај чланак
(1 Глас)

ratnoostrvocococo9090БЕОГРАД - Градска општина Земун наставља са пројектима који промовишу Земун као природну оазу и срце еколошког туризма Београда. Током јула месеца грађани ће бити у прилици да уживају у упознавању занимљивости које пружа Велико ратно острво, као нетакнути бисер природе, дунавска ада на ушћу Саве у Дунав и заштићено природно добро, површине 211,38 хектара.


У пратњи водича из Градске општине Земун, грађани ће у току шетње сазнати о историјату острва, режиму заштите природе, биљном и животињском свету, бројној и разноврсној птичијој популацији, посебно о орлу белорепану и аутохтоним и инвазивним биљним врстама.


Ратно острво водом раздвојено од урбаног језгра престонице Србије пружа сваком посетиоцу несвакидашњи доживљај.


Са острва, према југу и југоистоку пружа се поглед на тврђаву, силуету старог Београда са истакнутим звоником Саборне цркве. Ка северозападу, линију воде Дунавца следи уређени кеј са старим центром Земуна, којим доминира кула на Гардошу, а динамична панорама високих солитера, изграђених после Другог светског рата, прати обалу до ушћа Саве.



Термини пешачких тура:


Петак, 7. јул – од 10 часова
Петак, 14. јул – од 10 часова
петак, 21. јул – од 10 часова
Петак, 28. јул – од 10 часова

 

Контакт за пријаву – 062 8019 067
Зоран Мутавџић, сарадник за екологију

 

Извор: Кућа добрих вести/Zemun.rs


Последњи пут измењено четвртак, 06 јул 2017 10:53
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија