Кућа Добрих Вести

Login

Пословни форум Француска-Балкан

Оцените овај чланак
(3 гласова)

granceeeeeeeБЕОГРАД - Пословни форум Француска-Балкан почиње данас и трајаће до 1. јуна у хотелу Метропол.

 

Форум ће отворити председница Владе Републике Србије Ана Брнабић,  у 15,30 часова, најављено је из Француске амбасаде у Србији.

 

Овај важан догађај ће окупити више од 400 учесника из Француске (60) и југоисточне Европе (340, од тога 220 из Србије) током три дана , за време којих ће, осим програмских активности, бити одржано и до сада заказаних 470 билатералних сусрета између учесника.

 

Западни Балкан бележи стопу раста БДП-а вишу од 3%. То је диманична економска зона на вратима ЕУ, налази се у процесу приступања, користи предприступне фондове и значајна финансирања средства међународних финансијских институција. Тренутно је у овом региону ангажовано више милијарди евра средстава свих финансијских организација заједно за финансирање пројеката од више десетина милијарди евра. Штавише, пројекти који су финансирани у оквиру Берлинског процеса имају за циљ да побољшају интерконективност у овој зони и да инфраструктурно приближе Западни Балкан Европској унији.

 

Учесници форума Француска-Балкан ће истражити све најперспективније секторе активности, посебно секторе инфраструктуре и опреме у области саобраћаја, енергетске ефикасности и прераде отпада, агро-индустрије, нових информационих и комуникационих технологија као и секторе туризма и хотелијерства, аутомобилске, фармацеутске и козметичке индустрије.

 

Молимо заинтересоване новинаре да се акредитују код колегинице из Француско-српске привредне коморе, Александре Кокановић (Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. ).

 

Извор: Кућа добрих фести


Последњи пут измењено уторак, 29 мај 2018 22:34

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија