Кућа Добрих Вести

Login

Предевропско првенство у параглајдингу

Оцените овај чланак
(2 гласова)

slika85656565Преко 150 пилота из 20 држава пристигло је у Ниш, где ће у наредним данима – од сутра 30. јула па до суботе 3. августа бити одржано међународно такмичење у параглајдингу у дисциплини прелет, које обједињује три национална првенства, а које је уједно и тест такмичење за Европско првенство које ће се одржати на истом терену следеће године.

 

Свечано отварање такмичења биће уприличено у простору Официрског дома у Нишу, где је уједно и штаб такмичења у наредним данима и место на коме ће се свакодневно пратити трке пилота на екранима.

 

На такмичењу ће најбројнији бити домаћи пилоти из Србије, пилоти из Мађарске и пилоти из Босне и Херцеговине, а поред њих учесници су и пилоти из Сједињених Америчких Држава, Кине, Јапана, Индије, Аустралије и бројних европских држава. Организатор овог догађаја је Ваздухопловни савез Србијe, уз велику подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије, Града Ниша и градске Општине Пантелеј.

 

Извор: Кућа добрих вести

 

 


Последњи пут измењено понедељак, 29 јул 2019 22:21

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија