A+ A A-

Први електрични паркинг за тротинете у Србији

Оцените овај чланак
(2 гласова)

Корисници електричних бицикала могу да се растерете бриге о паркирању и пуњењу својих возила „на струју“, јер је Београд добио на Калемегдану своје прво паркинг местоза чување и пуњење електричних тротинета и бицикала, који ће бити бесплатан за све грађане и посетиоце Београда.

 

Београд је сада међу светским метрополама које су омогућиле грађанима погодности паркирања ове врсте еколошких возила.

 

Ова иницијатива настала је у оквиру пројекта “Точкологија” где је препознато да све више грађана прихвата алтернативне начине транспорта услед пандемије, али и да је у порасту број иницијатива за смањење емисије штетних гасова возила у саобраћају.

 envatoelementsdfdfdf

"Smart city" тип станица која комбинује сигуран паркинг и пуњење електричних ‘точкова’ је доступна у делу парка мали Калемгдан на локацији између степеништа и Цариградског друма потпуно бесплатно за све грађане.

 

Само место на станици се откључава преко Бикееп апликације на мобилном телефону или преко бесконтактне картице и има четири нивоа безбедности (челичну конструкцију, видео надзор, сирену и прослеђивање сигнала у случају покушаја крађе).

 

 

Извор: Београдска тврђава


Последњи пут измењено петак, 04 јун 2021 19:28

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани