Кућа Добрих Вести

Login

ФОРУМ: Међународна конференција о друштвено одговорном пословању

Оцените овај чланак
(1 Глас)

csrforumfdfdfdfdfdfМеђународна конференција о друштвено одговорном пословању CSR & ESG форум почеће 9. децембра у 10 часова у хотелу Метропол (Булевар краља Александра 69) у Београду.

 

Учесници конференције били су Урс Шмид, амбасадор Швајцарске у Србији, Дејан Турк, председник Форума за одговорно пословање, CEO и генерални директор А1 Србија и А1 Словенија i Анке Конрад, амбасадорка Савезне Републике Немачке у Србији.

 

Догађај је затвореног типа, по позиву, са ограниченим бројем места и није отворен за јавност.

 

CSR & ESG форум окупиће се 9. децембра припаднике различитих сектора и представити актуелна решења и трендове из области друштвено одговорног пословања са посебним освртом на ESG критеријуме и циљеве одрживог развоја (SDG).

 

На конференцији ће учествовали водећи међународни и домаћи експерти у овој области, међу њима и Алессандро Брагонзи, шеф регионалне канцеларије за западни Балкан, Европска инвестициона банка, Арy Наим, регионални менаџер за Централну и Југоисточну Европу, Међународна финансијска корпорација, Групација Светске банке, Lorenza Jachia, senior ekonomistkinja u UN u Srbiji, Aleksandra Babić, direktorka, AIK banka, Vladica Janković, Одељење за циљеве одрживог развоја, социо-економске индикаторе и правосудну статистику, Републички завод за статистику, Данко Калкан, ESG manager, EY, Немања Сладаковић, старији сарадник, Адвокатска канцеларија Gecić Law, Teodora Pasulj, ESG manager, PWC, Нина Цветановић, пројектна менаџерка, Београдска отворена школа и други.

 

У оквиру догађаја биће додељена признања ,,Шампиони одрживости’’ за најбоље пројекте, компанијама које су у своје пословање и стратегије одрживости инкорпорирале циљеве одрживог развоја. Поред тога, конференција ће окупити CSR професионалца које је пословна заједница ове године истакла као важне појединце и лидере на путу ка одрживости. Такође, овом приликом биће одата признања и компанијама које су ове године кроз своје активности значајно допринеле смањењу бацања хране као и смањењу сиромаштва и глади. 

 

CSR & ESG forum организују Форум за одговорно пословање и Смарт колектив у сарадњи са Међународном финансијском корпорацијом (IFC), чланицом Групе Светске банке, у оквиру интегрисаног ESG програма који подржава Swiss State Secretariat for Economic Affairs SECO.

 

Kонференција је додатно подржана кроз Платформу „Одржив развој за све“ коју подржавају владе Швајцарске и Немачке, а имплементира Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH у оквиру пројекта Реформа јавних финансија – Агенда 2030.

 

Пријатељи конференције су Delhaize Serbia, Elixir Group, Coca-Cola HBC Serbia и Moravacem, a конференцију су медијски подржали Represent Communications, Bizlife, Нова економија, InStore и Daily Green. 

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено четвртак, 08 децембар 2022 09:55

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија