Кућа Добрих Вести

Login

НАЛЕД: Сива економија у Србији у 2022

Оцените овај чланак
(2 гласова)

sivadfdfdfdfdfdУ четвртак, 9. фебруара са почетком у 12 часова у НАЛЕД лабу (Македонска 30, приземље) на брифингу за новинаре биће представљена нова процена обима сиве економије у Србији.

 

У циљу добијања што поузданије слике о кретању неформалног пословања у протеклих пет година, заступљеност сиве економије у Србији је сагледана из три различита угла. Поред традиционалне процене према анкетном методу, два нова приступа су студија о обиму сиве зоне заснована на монетарном методу и истраживање о утицају раста безготовинског плаћања на сиву економију. На догађају ћемо открити да ли се сива економија смањује или повећава, као и шта има највећи утицај на њено кретање.

 

Догађај ће отворити Златко Миликић, тим лидер пројекта испред ГИЗ-а у Србији. Студије ће представити њихови аутори - професори универзитета у Београду и Новом Саду Горана Крстић, Бранко Радуловић, Јасна Атанасијевић, Саша Ранђеловић и Милојко Арсић, као и шеф Јединице за конкурентност у НАЛЕД-у Марко Данон.

 

О резултатима истраживања и активностима на сузбијању сиве економије у Србији говориће Ана Јовић, саветница у Министарству финансија.

 

Истраживања су урађена у оквиру Националне иницијативе за безготовинско плаћање.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 08 фебруар 2023 11:50

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија