Кућа Добрих Вести

Login

Ивана Максимовић трчи у "Олимпијском дану" у Кошутњаку

Оцените овај чланак
(1 Глас)

ODTZarkoPaspaljIvanaMaksimovicDamirStajnerDesankaLandauerБЕОГРАД - Ивана Максимовић олимпијска вицешампионка у стрељаштву у Лондону прошле године, учествоваће 9. јуна у „Олимпијском дану“ у Кошутњаку са другим спортистима члановима тима за МИ у Турској, саопштено је на конференцији за медије у ресторану „Мекдоналдс“ у Безистану у  Београду.


- На прошлом „Олимпијском дану“ била сам део штафете Олимпијског комитета Србије, а ове године ћу трчати нову „Медитеранску трку“. „Олимпијски дан“ ми је једна од омиљених спортских манифестација, а сада ће бити још занимљивије јер ћемо у Кошутњаку представити спортове и спортисте који ће представљати Србију на Медитеранским играма – рекча је Ивана Максимовић.
Овогодишњи „Олимпијски дан" одржаће се 19. пут под слоганом „Заједно смо најбржи“. Почетак је у 12 часова на трим стази у Кошутњаку. Овај догађај, којим се широм света обележава рођендан Међународног олимпијског комитета, организује Олимпијски комитет Србије, у сарадњи са компанијом “Мекдоналдс” Србија која већ дуги низ година помаже организацију “Олимпијског дана трачања”. Подстицање грађана на физичку активност у природи, промовисање породичних вредности, здравог начина живота и заштите животне средине, као и популаризација олимпијског покрета и филозофије олимпијског духа основни су циљеви “Олимпијског дана”.
- “Мекдоналдс” подржава олимпијске вредности и идеје олимпијског покрета. Радујемо се партнерству са Олимпијским комитетом Србије и наставићемо да подржавамо олимпијске снове милиона људи широм света - казала је Десанка Ландауер, маркетинг менаџер компаније “Мекдоналдс” Србија.
Жарко Паспаљ, потпредседник Олимпијског комитета Србије, позвао је све који воле рекреацију да се прикључе веселом друштву у Кошутњаку:
- Ова манифестација је из године у годину све боља и занимљивија. Дођите са својим породицама да уживамо у природи, а успут, имаћете прилику да се опробате у својим омиљеним спортовима. Дружићете се  са спортистима, члановима тима Србије за Медитеранске игре у Мерсину, научићете нешто ново, а биће прилика и да се опробате у неким спортовима у којима ће Србија ове године имати представнике на МИ.
ODTIvanaMaksimovicПоред трка за децу на 200 и на 400 метара, трке задовољства на 3.600 метара, и сада већ традиционалне породичне и штафетне трке, ове године одржаће се још једна нова. У “Медитеранској трци” надметаће се спортисти, чланови тима Србије на Медитеранским играма у Мерсину од 20. до 30. јуна.  
Као и ранијих година, компанија “Мекдоналдс” ће за све учеснике обезбедите мајице “Олимпијског дана”, док ће представници спонзорског пула ОКС приредити посебне поклоне за најбројнију породицу и за породицу која у збиру година буде најстарија у породичној трци. “АС осигурање”, званично осигурање олимпијског тима Србије, поклониће путно здравствено осигурање које ће породице моћи да искористе у периоду од годину дана, приликом седмодневног путовања у иностранство, док ће ЕКО Србија, бронзани спонзор ОКС обезбедити два пута по 50 л горива.

Извор: кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија