A+ A A-

Срећко бодри "Медитеранце"

Оцените овај чланак
(0 гласова)

MIandreaarsovicisreckojpgБЕОГРАД - Срећко,  белоглави суп, маскота олимпијског тима Србије у Лондону припрема се да са шампионама за Рио 2016. Биће подршка и спортистима на  Медитеранским игра у Мерсину од 20. до 30. јуна, а потом и талентима  које у јулу очекује Европски олимпијски фестивал младих у Утрехту у Холандији.


Срећко је сада одрастао и може равноправно да се такмичи са нашим олимпијцима. Вредно тренира и спрема се уз наше спортисте. Ових дана Срећко се опробао у стрељаштву, атлетици и рукомету, па је тако тренирао са Андреом Арсовић, Асмиром Колашинцем и рукометашима Србије.
Дружећи се са спортистима током свог одрастања, Срећко је постао јак, борбен, такмичарски настројен белоглави суп који поштује противнике, али настоји да увек буде најбољи, баш као и спортисти који представљају Србију на великим међународним такмичењима.
Срећко је био уз наше олимпијце у Лондону и подржавао их на путу ка олимпијским медаљама, а сада је спреман да са њима тренира, надмеће се и спрема за Рио 2016.
MISreckoiasmirkolasinacМноги српски асови учествоваће у недељу 9. јуна од 12 часова у Кошутњаку у “Олимпијском дану трчања” којим се обележава дан Међународног олимпијског комитета (МОК). Традиционалну поруку Жака Рога, председника МОК, прочитаће атлетичар Асмир Колашинац, а учесницима ће се обратити и Владе Дивац, председник ОКС.
Неки од спортава у којима ће Србија имати учеснике на МИ у Турској, на штандовима ће представити своје дисциплине (атлетика, пливање, рвање, стрељаштво - гађање глинених голубова, одбојка на песку, скијање на води, бадминтон, кајак, карате, бициклизам и џудо).
„Олимпијски дан трчања“ имаће ове трке – 200 м за децу до четири године, 400 м за  децу до осам година, , 400 метара за децу до 12 година, „Трка задовољства“ на 3.600 метара,  породична трка на 400 метара, штафетна трка за спонзоре ОКС као и штафету ОКС и „Медитеранска трка“ за спортисте – чланове тима за МИ.
Као и ранијих година, компанија “Мекдоналдс” ће за све учеснике обезбедите мајице “Олимпијског дана”, док ће представници спонзорског пула ОКС приредити посебне поклоне за најбројнију породицу и за породицу која у збиру година буде најстарија у породичној трци. “АС осигурање”, званично осигурање олимпијског тима Србије, поклониће путно здравствено осигурање које ће породице моћи да искористе у периоду од годину дана, приликом седмодневног путовања у иностранство, док ће ЕКО Србија, бронзани спонзор ОКС обезбедити два пута по 50 литара горива.

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани