A+ A A-

Е-пословању неопходна већа брига државе

Оцените овај чланак
(5 гласова)

скуп е-трговина на ПалићуПАЛИЋ - Овогодишњи међународни скуп из интернет пословања „Е - трговина 2014“ почео је данас у простору Велике терасе на Палићу, где је присутнима добродошлицу на 14. по реду конференцији електронске трговине пожелео и помоћник министра за телекомуникације, Стефан Лазаревић.

- Заиста ми је задовољство да могу да поздравим овај јединствен скуп који на једном месту спаја привреду и државну администрацију , рекао је Лазаревић и додао да управо на овакав начин, држава може да чује од привредника шта је то оно што њима треба и како држава може да учествује у развоју тог сектора.
Рад електронске трговине, како још каже, не фаворизује велике играче већ мала и средња предузећа , а од електронског пословања имају користи и привредници и грађани. Када је реч о улози државе у области интернет пословања, Лазаревић се сложио да држава треба више да подстиче ову врсту пословања регулацијом окружења, које би људе навело да више користе куповину електронским путем.

 

Представници PayPal-а у мају у Србији, ради договора о сарадњи

 

- Клима је тренутно и више него позитивна, а ту су и резултати остварени са Пеј Палом (PayPal), чији представници поново долазе у мају на још један договор о сарадњи са Србијом, навео је помоћник министра, који је најавио и регулисање закона из области електронског пословања за наредни период.
Поред помоћника министра за телекомуникације, присутнима се обратио и члан суботичког градског Већа за привреду, Небојша Барабош. Он се захвалио пристутнима и организаторима који су одабрали баш Палић за ову врсту конференције која на једном месту корисно спаја менаџере, привреднике, стручњаке и грађане.
Палић - е-трговинаУбрзо потом, уследило је и прво предавање на овогодишњем скупу, који је одржао представник словеначке Поште Марјан Освалд. Он је искористио прилику да учесницима представи моделе пословања који су у тренду у Европској унији, а које користе поште у Словенији и региону.
„Сматрам да пошта мора да тражи нове моделе пословања како би била у кораку и конкурентна другим већ познатим достављачима“, закључио је Освалд.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 15 април 2014 19:02
Наташа Шару

Студенткиња журналистике пред крај студија, новинарка у потрази за радним местом, волонтерка у другим медијима, уредник у својим. Заменица уредника у „Журналисту“ , једином онлине магазину у којем се млади баве озбиљним темама.  Док не буде сигурног посла, новинарски занат кујем у Вечерњим новостима и у пројекту Радио – телевизије Војводине „АграрЦор“ , где откривамо корупцију у пољопривреди. У паузама од љубави према новинарству, бавим се комуникацијама и маркетингом. ПР сам дечијег фестивала „БИГ Ускршње чаролије“, а посебно се трудим да медијски подстичем промоцију културе у својој општини у оквиру локалног информативног сајта jasatomic.org.  Интернет ПР је следећа станица у којој не планирам само да волонтирам.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани