Кућа Добрих Вести

Login

Почиње највећи скуп о е-пословању

Оцените овај чланак
(3 гласова)

e-trgovinaПАЛИЋ – Tрадиционално, највећи међународни скуп о е-пословању у Србији Е-трговина 2014 oдржаће се на Палићу од 15. до 17. априла. Ове године Конференција о електронској трговини и електронском пословању посвећена је праћењу настанака и развоја домаћег и регионалног e-commerce и e-business тржишта и покрива све области електронског пословања, а организатори најављују око 450 учесника.

Већ четрнаест година оваква манифестација на Палићу, намењана је пословним људима који су заинтересовани да се информишу о савременим достигнућима у области е-трговине и е-пословања, као и могућностима за њихову примену у Србији и SEE региону. Скупу редовно присуствују представници Владе Србије - ресорних министарстава, представници финансијског сектора, водећи е-трговци, као и стручњаци из свих области примене е-пословања, док, највећи део учесника чине представници привредних организација, што и јесте циљ ове конференције - да се привреда упозна са актуелним трендовима и могућностима примене у свом окружењу.

Искуства праксе

Зато ће Конференција бити место окупљања домаћих и иностраних стручњака у овој области са циљем да учесницима - предузетницима, менаџерима, информатичарима, и свима који желе да унапреде своје пословање омогући анализу тренутног стања, као и да укаже на правце даљег развоја електронског пословања.
Овогодишњи програм Конференције чине 54 презентације 7 тематских панела и две специјализована workshop-a са примерима из праксе. Kао посебне целине, поред традиционалног Академског дана, биће одржани и STARTUP TRACK и, као посебан сегмент програма који се бави питањима логистике и поштанског саобраћаја „e-трговина и поштанске услуге“.
Сваке године у реализацији овог скупа као покровитељи активно учествују надлежна министарства трговине и информационог друштва и телекомуникација, као и представници Привредне коморе Србије, а Кућа добрих вести поново је медијски партнер манифестације. То значи да ће актуелне вести и дешавања са конференције бити доступне и на нашим страницама.

Програм и предавачи

Поред учесника, очекује се и око 8000 посетилаца на streamingu конференције, што ће омогућити да представници финансијског сектора, водећи е-трговци као и стручњаци из свих области е-пословања, привреду упознају са актуелним трендовима и могућностима његове примене у актуелном окружењу. Неке од тема су Б2Б и Б2Ц e-commerce, Интернет маркетинг, Онлине ПР, СЕО, ЦРМ, Social Media, Enterprise 2.0, Правни аспекти електронског пословања, Платне картице и системи плаћања на Интернету, Системи заштите ел.трансакција на Интернету, Системи ел.пословања и Cloud Computing, Е-банкинг, Брокерско пословање на Интернету, Улога осигурања у процесу е-трговине, Управљање процесима доставе робе SCM, M-commerce i M-payment и многе друге.

etrgovina
Првог дана, на Великој Тераси, неки од предавача биће Марјан Освалд, директор Пошта Словенија који ће говорити на тему Интернет трговина и тренд у ЕУ; Марко Илић, извршни директор е-продаје Ringier Axel Springer Д.О.О. говориће на тему Раст у развој онлајн (online) продавнице у домаћим условима; Милош Обрадовић представник WInWin-а обратиће се гостима на тему Како обезбедити константан раст online продаје, а Милан Ковачевић, Countri Manager Gemius-a затвориће први део конференције предавањем на тему Ко купује у Србији?
Остатак програма можете погледати на следећем ЛИНКУ . 

 

Награде и „подмладак“

Већ традиционално e -трговина додељује награду, која се посебно односи на приказ решења која су већ остварена у нашој пракси, тако да ће се и ове године, поред презентација радова и организовања дискусија у оквиру предвиђених тематских области, доделити признања ” E-trgovina award 2014 ” за најбоља домаћа е-bussiness и е-commerce решења у протеклој години.

С обзиром на чињеницу да све већи број домаћих образовних институција уводи у своје програме и смерове за обуку кадрова из области електронског пословања одлучено је да се од 2005 године посебна пажња на конференцији посвети и овим институцијама и њиховим студентима. Са тим циљем је трећи дан конференције проглашен за Академски дан, када се поред редовног програма у посебним сесијама презентују одабрани радови успешних студената на различитим сродним смеровима. Овим је омогућен и непосредни контакт присутних привредних оргaнизација на симпозијуму са успешним студентима - будућим стручњацима из области е-трговине и е-пословања.
Оно што ће за три дана, колико траје конференција, гости и учесници моћи да погледају, али и дају свој допринос учешћем jeste Speed networкing, Startup tracк i Ebusiness logistics, који представљају део програма e-трговине.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 14 април 2014 16:27
Мирјана Бачкоња

Мирјана Бачкоња је рођена 1992. године и студент је новинарства на Факултету политичких наука, у Београду. Поред факултета редовно похађа стручну праксу у САТ Медија групи (SAT Media Groop), а "Кући добрих вести" прикључила се ради ширења лепих и оптимистичних ствари.

Воли музику и плес, јер оне повезују људе и чине их срећним, а читање је испуњава јер књига је човеку увек најбоље друштво.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија