Кућа Добрих Вести

Login

Конкурс за доделу бесповратних средстава за социјална предузећа

Оцените овај чланак
(2 гласова)

idejaaaaaБЕОГРАД - Фондација Ана и Владе Дивац уз подршку УниКредит фондације и УниКредит Банке организује други по реду конкурс „Идеја за боље сутра“ за доделу бесповратних средства у укупном износу од 45.000 евра за развој социјалног бизниса.

 

Циљ Конкурса је развој социјалног послованја као и развој постојећег бизниса који ће подржати најиновативније идеје које могу да допринесу промоцији позитивног имиџа Србије у региону и иностранству и повећању њеног извозног потенцијала.

 

 

Заинтересовани могу да пријаве само једну пословну активност за доделу бесповратних средстава у износу од 5.000 до 10.000 евра.

 

 

За бесповратна средства могу да се пријаве социјална предузећа - предузећа која остварују приходе производњом и продајом робе и услуга и која имају социјални циљ као главни разлог активности.

 

Тај циљ може бити запошљавање маргиналинализованих и рањивих категорија, реинвестирање дела профита ради достизања свог социјалног циља, пружање услуга рањивим друштвеним категоријама, брига о животној средини и слично, без обзира на тип регистрације - мале задруге, удружења грађана, друштва са ограниченом одговорношћу, занатске радионице и други.

 

Посебно се позивају социјална предузећа која могу да допринесу промоцији позитивног имиџа Србије у региону и иностранству и повећању њеног извозног потенцијала.

 

Социјална предузећа могу да се пријаве за учешће на конкурсу најкасније до 30. децембра.

Смернице за подношење пријава најбољих пословних идеја, пријавни формулар и друге обрасце могуће је преузети са www.fondacijadivac.org и www.unicreditbank.rs.

 

Сва питања у вези са процедуром пријављивања на Конкурс можете поставити путем електронске поште Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. и телефона 063/436-310 (радним данима од 13 до 15 сати).

 

Партнери на пројекту су Смарт колектив и Туристичка организација Србије.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 08 децембар 2014 21:37
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија