Кућа Добрих Вести

Login

German-E-Cars спреман да инвестира у Србији

Оцените овај чланак
(2 гласова)

germannnnnnБЕОГРАД - Немачка компанија German-E-Cars потврдила је озбиљне намере и спремност за стратешку сарадњу са српском привредом и инвестирање у постојеће и нове програме у аутоиндустрији Србије.


Делегација German-E-Cars, протекле седмице, у организацији Привредне коморе Србије, боравила је у Крагујевцу, где је у Регионалној привредној комори разговарала са чланицама Регионалног аутомобилског кластера централне Србије.


“Сем улагања у осавремењавање традиционалне производње ради задовољавања захтева међународног тржишта и европских стандарда, испитујемо могућности да у Србији покренемо и производњу електричних наменских возила. Посебно смо заинтересовани за стратешку сарадњу са овдашњим универзитетима и техничким школама", најавио је Франк Лабер, директор ове компаније.


За нас је од посебне важности што компанија German-E-Cars није заинтересована да овде дође због јефтине радне снаге или да би нешто купила а потом продала, већ да ту дугорочно остане, да стратешки сарађује са нашом привредом, подиже њену конкурентност и обезбеди трансфер најмодернијих технологија нашим предузећима, оценио је Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије.


German-E-Cars је приватна компанија посебно фокусирана на производњу возног парка за аеродроме, који се новим регулативама за заштиту животне средине обавезују да своја возила (од кетеринг возила до аутобуса) пребацују на електрични погон.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 17 јануар 2015 21:48
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија