Кућа Добрих Вести

Login

Уручена признања најбољим породичним фирмама

Оцените овај чланак
(3 гласова)

vbpppppБЕОГРАД - Најуспешнијим породичним фирмама у Србији у прошлој години, данас су у Привредној комори Србије (ПКС) уручена признања које додељује компанија Вип мобајл - "Вип БизПартнер 2014".


Новчане награде у укупној вредности од 900.000 динара добиле су три породичне фирме - "Аквапан" из Чачка, "Geourb Group" из Београда и "Мали подрум Радовановић" из Крњева, док је 10 компанија добило признања за изузетан рад, иновативност и одрживи развој.


Признања "Вип БизПартнер 2014", које по други пут додељује компанија Вип мобајл су уручена компанијама "Flufly Travel“, "Херба свет", “Linea Milovanović”, “No kacci”, “Pan komerc”, "Породична млекара Величковић“, „Пре-принт“, „Технокомерц“, „Вукац“ и „Златари Андрејевић“.


Директор Вип мобајла Дејан Турк казао је да је та компанија подржала пројекат "Вип породичне фирме - стуб развоја економије Србије" који је покренут почетком прошле године, јер је препознала његов квалитет и иновативност, као и велику тржишну потребу за оснаживањем предузетника у малим и средњим предузећима.


"Доказ да смо на добром путу и да пројекат доноси промене у овом привредном сегменту показује велико интересовање, као и ангаззовање предузетника који учествују у нашим радионицама", казао је Турк.


Државни секретар у Министарству привреде Милош Петровић казао је да су породичне фирме окосница развоја привреде Србије и да је у њима две трећине запослених.


Он је нагласио да су у Србији од 315.000 привредних субјеката само два одсто велике компаније док су остало мале фирме којима је потребна помоћ.


Председник ПКС-а Марко Чадеж казао је да су породичне фирме изузетно значајне што се најбоље показало у периоду економске кризе, јер су тада велике компаније отпусстале запослене, док су мале фирме једине бележиле раст и запошљавале.


Он је нагласио да знаццај породичних фирми није само допринос привреди, већ и њихова посвећеност локалној заједници и вредностима које промовишу.


Чадеж је казао да се мале фирме суочавају са проблемом приступа изворима финасирања, али и изласку на страна трззисста, додавши да ПКС која је у процесу реорганизације жели да помаже породичне фирме кроз повезивање и едукацију како би повећале своју конкурентност.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 27 јануар 2015 18:53
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија