Кућа Добрих Вести

Login

Српске компаније на сајму „Продекспо“ у Москви

Оцените овај чланак
(1 Глас)

slikeeeeeeБЕОГРАД - Извоз је кључ за опоравак српске економије и привредни раст, а пољопривреда, посебно прехрамбена индустрија, један је од наших производних и извозних адута, изјавио је Привредне коморе Србије (ПКС) Марко Чадеж на отварању Међународног сајма "Продеxпо" у Москви.


Извоз српских пољопривредно-прехрамбених производа на тржиште Руске Федерације у прошлој години повећан је у односу на 2013. за рекордних 66,7 одсто - на 307 милиона долара, а томе су допринеле и активности ПКС, рекао је Чадеж на националном штанду српске привреде на сајму "Продекспо", а објавила ПКС.


На овој међународној сајамској манифестацији у Москви представљена је 41 српска компанија из пољопривредно-прехрамбеног сектора, чији је наступ организовала ПКС.


"Организовани наступ српских компанија на сајму "Продекспо" у склопу је активности ПКС на интернационализацији и представљању извозних потенцијала српске привреде на традиционалним тржиштима, као што су руско и тржиште ЕУ, али и на новим дестинацијама", оценио је Чадеж.


Овај вид подршке ПКС и државе, како је напоменуо, посебно је важан малим и средњим предузећима.


У августу 2014. у ПКС је формиран Координациони центар за подршку извозницима прехрамбених производа у Русију са циљем квалитетног наступа српских компанија и повећања извоза на том тржишту, указао је председник асоцијације српских привредника.
Национални штанд Србије посетили су и амбасадор Србије у Москви, Славенко Терзић, менаџери и дистрибутери руских трговинских ланаца и представници ресорних руских институција, између осталих, Министарства пољопривреде и Агенције за безбедност хране.


Наступ фирми из Србије организовала је ПКС у сарадњи са Министарством привреде и Агенцијом за страна улагања и промоцију извоза (СИЕПА), наведено је у саопштењу ПКС.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 10 фебруар 2015 22:15
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија