A+ A A-

ПКС партнер на пројекту јачања социјалног предузетништва

Оцените овај чланак
(1 Глас)

SENSESrbijaioioioПривредна комора Србије укључена је у реализацију пројекта СЕНС „Јачање социјалног предузетништва кроз укључивање социјално одговорних корпорација и њихових пракси“ са циљем побољшања компетенција и вештина социјалних предузећа у земљама дунавског региона. Пројекат се реализује у оквиру Дунавског транснационалног програма и трајаће наредних 30 месеци.


Главни циљ пројекта је размена информација и знања између социјалних предузећа и социјално одговорних традиционалних фирми, као и финансијских институција, надлежних министарстава, невладиних организација и научних институција које се баве унапређивањем сарадње у овом сектору.


Активности пројекта биће усмерене на развој и јачање сарадње у овој области а са циљем идентификације могућности за унапређење макро- регионалне политике у овој области. Такође, кроз тренинге, социјалним предузећима ће бити омогућено стицање вештина и професионална експертиза када је у питању излазак на инострана тржишта. На основу резултата интерних обука и обука на терену пројекат има за циљ развој стратешког и акционог плана са конкретним препорукама за побољшање услова за промоцију социјалних предузећа.


Водећи партнер на пројекту је из Мађарске, IFKA Public Benefit Non-Profit Ltd. for the Development of the Industry. Oстали партнери на пројекту су Привредна комора Србије, Regional Development Agency Međimurje Ltd. из Хрватске, Business support organisation Ltd. Kрањ из Словеније, румунски Timis Chamber of Commerce, Industry and Agriculture, мађарски NESsT EUROPE Public Benefit Nonprofit Ltd., Family Friendly Social Cooperative из Чешке. Партнери су и Regional Development Agency of South Bohemia iz Slovačke, Slovak Business Agency, Centre for Social Innovation iz Austrije, European Association of Development Agencies iz Belgije, као и Agency for Innovation and Technology Transfer из Молдавије.

 

Више информација о пројекту на ОВОЈ страници.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 31 мај 2017 13:58
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани