Кућа Добрих Вести

Login

Грант од 15.000 евра српским стартапима из области климатских промена

Оцените овај чланак
(2 гласова)

climate88989БЕОГРАД - Climate — KIC Startap Акцелератор је програм намењен младим стартапима који развијају решења у области заштите животне средине и климатских промена.


Овогодишњи програм ће бити реализован у девет земаља, укључујући и Србију.


Поред боткампова, радионица и менторске подршке, Програм Climate — KIC Startap Акцелератор додељује грант у вредности до 15.000 евра по тиму.


Позив за учешће је отворен за стартапе из Србије и региона са производима који имају висок комерцијални потенцијал као и усмереност на решавање проблема климатских промена.

 

ОВДЕ можете погледати који стартапи су током претходних година прошли кроз овај програм, из Србије ће и ове године бити изабрано пет екипа.


Climate — KIC Startap Акцелератор је највећи европски cleantech акцелератор за early-stage стартапе, фокусиран на припремање иновативних тимова за проналажење првих корисника, прве инвестиције и скалирање њиховог бизниса.


Програм ће се одвијати кроз три фазе:


Развој бизнис модела: Рад на развоју бизнис модела, финализирање прототипа производа и добијање фидбека са тржишта.


Валидација бизнис модела и први корисници: Кроз менторску подршку, стартапи улазе у наредну фазу валидирања свог бизнис модела и придобијања првих корисника. У овој фази тимови имају приступ новчаним средствима и грантовима којима ће покрити одређене трошкове у развоју свог бизниса.


Инвестиције и скалирање: Последња фаза програма служи да припреми стартапе за будуће рунде инвестирања и скалирање.
Стартит ће у овогодишњем програму учествовати као коорганизатор и развијати менторску и програмску подршку.


Програм ће бити реализован у 9 европских земаља укључујући и Србију, а пријаве су отворене до 3. јула.

 

Извор: Кућа добрих вести/Startit.rs


Последњи пут измењено понедељак, 26 јун 2017 15:03
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија