A+ A A-

Нова фабрика тоста у Крагујевцу

Оцените овај чланак
(2 гласова)

UKUSIRAZLIKAVVVVКРАГУЈЕВАЦ - Словеначки регионални лидер у индустрији пекарства, компанија Дон Дон отворила је у Крагујевцу најсавременији производни погон за производњу тоста у који је инвестирано 10 милиона евра, једини те врсте у региону. 

 

Капацитет фабрике је да произведе 100.000 комада тоста дневно, за цео регион а месечни чак три милиона комада пакованог тоста. 


„Поносни смо јер ова фабрика представља круну нашег досадашњег пословања и наш развој од мале пекаре у Словенији пре 25 година до скоро 10 година инвестирања у развој пекарске индустрије у Србији. Ово је велики и важан искорак у развоју пекарства не само у Србији, већ и у читавој регији, када говоримо о квалитету и безбедности производа,“ нагласио је генерални директор компаније, Алеш Мозетич.


„Категорија тоста се последњих година убрзано развија у Европи и тост заузима све значајније место у укупној потрошњи хлеба. Препознали смо тај тренд и сагледали све недостатке ове категорије у целој нашој регији. Ти недостаци су пред нас поставили изазов – како направити тост са дугим роком трајања, а без додатака било каквих побољшивача. Користили смо знања и искуство које смо стекли путујући и обилазећи све значајне пекарске центре у свету. Резултат је ова фабрика у Крагујевцу у којој се производи тост са роком трајања од месец дана, а направљен је без додатака хемијских побољшивача и конзерванаса,“ нагласио је Мозетич.


У компанији Дон Дон поносно истичу да не постоји слична фабрика у радијусу од 800 километара. Реализација пројекта је трајала око две године, а у радовима су учествовале компаније из Србије и иностранства, а укупна вредност инвестиција је око десет милиона евра.


Производни процес је потпуно аутоматизован, од уласка сировина у фабрику до момента када је производ спреман за складиштење и дистрибуцију на регионална тржишта. Производи из фабрике у Крагујевцу су направљени од пажљиво одабраних састојака, без адитива и конзерванса. Модерни услови производње гарантују уједначен изглед, величину, квалитет производа као и дуги рок трајања. 


Дон Дон своје производе, осим на тржишта Словеније и Србије, пласира у Босну и Херцеговину, Македонију, Хрватску, Бугарску и Грчку. Потрошачи могу одабрати између неколико врста тоста: Класик, Тамни, Семенке или Путеро тост. На располагању им је и паковани хлеб: Млечни хлеб, Интеграле или Натура хлеб.


„Од самог почетка пословања имали смо јасну стратегију и визију. Наша основна начела су била и остала једноставна – понудити квалитетан производ, који је безбедан, од контролисаних и најбољих састојака, доставити га на време. Сада се ствари померају у смислу проширења и тржишта и производње, али циљ нам је увек исти – квалитет”, закључио је Алеш Мозетич, директор компаније.

 

Компанија планира да у наредне три године инвестира још 50 милиона евра у разне аквизиције и преузимања у региону. У плану је и да за три године имају нови погон смрзнуте хране, што је, како је рекао директор, будућност у пекарској индустрији. 

 

 

                          dondonnnnnn

 

Од мале породичне пекарске фирме до регионалног гиганта

 

Од некада мале породичне пекарске фирме из Словеније која је са радом почела почетком деведесетих, ширили су пословање и већ 10 година су присутни и у Србији.


Узевши у обзир промењене навике потрошача, јер запослени људи данас немају времена да свакодневно одлазе у куповину, одлучули су се за производњу тост хлеба са знатно дужим роком трајања и то без додавања адитива и конзерванса.


Како су истакли менаџери ове компаније, ово је велики и важан искорак у развоју пекарства, не само у Србији већ и у читавој регији, када говоримо о квалитету и безбедности производа.

 

Новоотворена фабрика специфична је и по томе што представља синергију модерне технологије пекарства, роботике и визионарског менаџмента. 

 

Производни процес потпуно је аутоматизован од уласка сировина до момента када је производ спреман за складиштење и дистрибуцију на регионална тржишта.


Дуготрајност прозвода постигнута је новом технологијом и максималним хигијенским условима, такозваном ,,чистом собом", кроз коју пролазе запослени у процесу производње, објаснио је Чедомир Мркић, регионални менаџер. 


На конференцији за новинаре, која је  одржана у Крагујевцу поводом отварања нове фабрике, презентоване су четири врсте тост хлеба: тамни, класик, семенке или путеро и паковани Млечни хлеб, Натура и Интеграле.


Пробајте и уверите се у трајност и квалитет који је основни циљ ове компаније.

 

Аутор:Наташа Ускоковић

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено петак, 15 септембар 2017 11:14

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани