Кућа Добрих Вести

Login

Неговатељ - дефицитарно занимање у Бечу

Оцените овај чланак
(3 гласова)

beccccЗанимање неговатељ доспева на аустријску листу дефицитарних занимања почев од 2020. године.

 

Чим неговатељи и неговатељке у Аустрији буду уврштени у листу дефицитарних занимања, грађани земаља које нису чланице Европске уније добиће могућност да се доселе у Аустрију уз поједностављену процедуру и добијање дозволе боравка.

 

До 2030. године Бечу ће бити потребно више од девет хиљада неговатеља. До овог податка дошло се збиром будућих замена за оне запослене који ће се пензионисати као и становништва града Беча које ће се повећати. Према прогнозама, долазак апсолвената већ од 2021. године више неће бити довољан да надомести потребе града за негом пацијената, навео је члан градског већа за здравство, Петер Хакер.

 

Хакер је од аустријске министарке за рад и социјална питања Бригите Царфл средином децембра затражио да се неговатељи нађу на листи дефицитарних занимања, на шта је министарка и пристала. На наведеној листи коју аустријска влада сваке године ажурира налази се 45 занимања.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено субота, 28 децембар 2019 21:21

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија