Кућа Добрих Вести

Login

Лекар тврди: Ове ствари морате имати у време коронавируса

Оцените овај чланак
(1 Глас)

friyiere43434343Ових дана не изненађују празни рафови у супермаркетима, а све због коронавируса. Тоалет-папир, средства за дезинфекцију и флаширана вода – нестају брзином светлости.

 

Лако можете склизнути у лудило због коронавируса, али није неопходно да због потенцијалне заразе пустошите продавнице, из страха.

 

Како се број заражених повећава, тако расте и потреба за превенцијом. Међутим, за прву помоћ код заразе вирусом ковид 19 потребно вам је свега неколико ствари. Њих је, за Мен’с Хеалтх, издвојио интерниста Кит Роч, из Презбитеријанске болнице у Њујорку.

 

Наравно, пре свега, важно је да се придржавате смерница које ће спречити да се заразите, као што је често и темељно прање руку. Међутим, ако ипак завршите заражени у кућном карантину, постоји неколико ствари које би требало да имате припремљене.

 

Смрзнуто воће и поврће

 

Традиционално, људи нагомилавају конзервирану храну на својим полицама. Уместо тога, доктор саветује да купите нешто смрзнутог воћа и поврћа – највећа предност је што садржи исте нутритивне вредности као и када је свеже.

 

Храна која вас чини срећнима

 

Будите снабдевени разноврсном храном – оном која вас чини срећнима, било да је реч о грицкалицама или било чему што вас радује. Ово је за случај да морате да лежите у кући две недеље.

 

Лекови против температуре и запушеног носа

 

Иако симптоми варирају, оно што је генерално запажено јесте сув кашаљ, повишена температура, главобоља, бол у мишићима… Због тога доктор саветује да имате при руци лек за снижавање температуре парацетамол и нешто за отпушавање носа.

 

Редовна терапија

 

Уколико постоји терапија коју иначе узимате – а по чије рецепте идете једном месечно, то је нешто што би требало да обавите што пре. Фармацеуту можете да скренете пажњу на своју забринутости, због које превентивно купујете своју редовну терапију.

 

Омиљени „лек“

 

Многима је супа омиљени “лек” за опоравак, а врло често и једина храна која вам прија док сте прехлађени. Доктор Кит саветује да вам се овакве намирнице нађу, јер ћете у случају вируса користити стандардне методе које чине да се осећате боље када сте прехлађени.

 

Извор: Крстарица


Последњи пут измењено субота, 04 април 2020 23:22

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија