Кућа Добрих Вести

Login

Бесплатни прегледи поводом Дана борбе против дијабетеса

Оцените овај чланак
(4 гласова)

dijabetessssБЕОГРАД - Завод за здравствену заштиту радника "Железница Србије" у Београду најавио је да ће, поводом Светског дана борбе против дијабетеса, за оболеле организовати бесплатне лекарске прегледе у четвртак, 14. новембра.

 Пацијенти ће тог дана бити прегледани од 8 до 14 сати, а лекари Завода даваће и савете о значају и превенцији лечења дијабетеса и особама које мисле да су у ризику да оболе.
Бесплатни прегледи ће се обављати у Заводу за здравствену заштиту радника "Железница Србије", у Савској улици 23, у Београду, наведено је у саопштењу "Железница Србије".
У пет амбуланти Специјалне болнице за офталмологију „Окулус” – у „Ју бизнис центру” и „Старом меркатору”, као и у ординацијама у улицама Невесињској, Змај Јовиној и Краља Милана, 14. новембра биће организовани бесплатни офталмолошки прегледи очног дна за Београђане оболеле од дијабетеса.

Само у амбуланти у „Ју бизнис центру” истог дана пацијентима ће бити измерен и ниво шећера у крви, док право на бесплатне очне прегледе у осталим ординацијама имају пацијенти са дијабетичарским књижицама. Пријављивање траје до попуне места, од 9 до 19 сати, на телефон 311-9176 или лично у „Ју бизнис центру.

Шећерна болест – тихи убица

Шећерна болест је тихи убица, подмукло хронично обољење које не заобилази ни најмлађе.

Број оболелих у Србији не опада, за сада их је око 670.000, али је додатни проблем што на једног пацијента који зна да болује долази особа који ни не слути да има шећерну болест.

Због свега тога, уочи 14. новембра, када ће бити обележен Светски дан борбе против дијабетеса, у хотелу „Метропол”, од 10. до 13. новембра биће организован 8. Национални конгрес о шећерној болести.
Око 40 угледних стручњака и предавача из земље и иностранства представиће најновија истраживања која се баве актуелним достигнућима и проблемима у дијабетесу.

                                                                                                    Извор: Кућа добрих вести/zeleznice.com


Последњи пут измењено субота, 09 новембар 2013 16:02
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија