Кућа Добрих Вести

Login

Акција „Подсетите свога тату“ у Делта Ситију

Оцените овај чланак
(1 Глас)

deltaaaaБЕОГРАД - Удружење пацијената Србије оболелих од рака простате организоваће едукативну акцију о значају превенције и ране дијагностике овог обољења.


Данас од 11 до 14 часова, у Делта Ситију биће организована акција под називом „Подсетите свога тату“ чији је циљ да укаже на важност превенције и ране дијагностике карцинома простате и пружи основне информације о овом обољењу. Акцију ће организовати Удружење пацијената Србије оболелих од рака простате, а на сва питања заинтересованих посетилаца одговараће чланови Удружења.


Удружење пацијената Србије оболелих од рака простате основано је са циљем да ради на подизању свести о карциному простате, важности правовременог откривања болести, као и да допринесе унапређењу лечења, али и квалитета живота пацијената оболелих од карцинома простате.


„Овом акцијом желимо да истакнемо важност редовних прегледа и да се обратимо свим људима, и млађима и старијима, и женама, и мушкарцима, и апелујемо на њих да подсете своје старије мушкарце, не само очеве, већ и браћу, стричеве, ујаке, пријатеље да иду на редовне прегледе јер је управо то најбоља превенција за настанак карцинома простате“ – истакао је Момчило Ковачевић, председник Удружења.


Према званичним подацима Института за јавно здравље Србије “Др Милан Јовановић Батут” број умрлих од карцинома простате у Србији је 760 на годишњем нивоу, док је број новооболелих између 2300 и 2400 пацијената годишње.


Од тог броја, код око 120 пацијената годишње развије се метастатски карцином простате.

 


Последњи пут измењено уторак, 15 март 2016 10:43
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија