Кућа Добрих Вести

Login

Бесплатан панел за труднице ”Мамин сан”

Оцените овај чланак
(0 гласова)

trucnidaerer4345БЕОГРАД - Труднице и њихови партнери, као и новопечени родитељи моћи ће да науче технике којима се превазилазе проблеми у родитељству на панелу који организује Удружење “Мамин сан” у суботу, 11. фебруара од 17 часова, у хотелу Тулип ИН у Београду.


Постоје разне технике, визуелне и тактилне, које могу да помогну будућим родитељима да не забораве на своју везу и љубав када у њихов живот стигне нови члан породице.


Коучинг има све већу примену у трудноћи у родитељству и нуди бројне могућности и ефикасна решења, истиче породични консултант Драгана Алексић која партнере учи ефикасне начине који помажу да се задржи блискост по доласку бебе и унапреди своју родитељска улога и међусобна комуникација.


Најчешћи проблем иза које парови нису спремни када беба додје су: премореност, страх и несигурност у то да знају шта раде са бебом, превелика фокусираност маме на бебу и искључивање партнера, одсуство толеранције и страх због промене приоритета, проблем у комуникацији – невербализована очекивања од другог партнера (очекују помоћ али је нису тражили), претпоставка мушкарца да се бебом бави само мајка плус пословима у кући, неспремност на одрицање од дотадашњих навика, неразумевање родитељске улоге тј. да родитељство и партнерство треба да буде сарадња и подршка, наводи Драгана Алексић.


На панелу ће, како је најавило Удружење "Мамин сан",  предавање о безбедном порођају одржати гинеколог др Иван Бојовић.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 06 фебруар 2017 21:05
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија