Кућа Добрих Вести

Login

Омикрон вам представља MatHackathon 2019

Оцените овај чланак
(2 гласова)

mathachСтудентска организација Математичког факултета ─ Омикрон ─ пету годину заредом организује тимско такмичење осмишљено са циљем представљања реалне слике развоја софтвера младим програмерима – MatHackathon.

 

Овогодишњи MatHackathon одржаће се 11. и 12. маја 2019. године на две локације, у просторијама Математичког факултета, Универзитета у Београду (за средњошколце) и Научно-Технолошког Парка у Београду (за студенте).

 

Пријаве су отворене и трају до 05.05.2019. у поноћ за студенте, а за средњошколце до 08 маја 2019.

 

У студентском делу такмичења учествује 8 тимова са по 4 члана, а у средњошколском делу 6 тимова са по 4 члана. Такмичење је отвореног типа, учешће је бесплатно и једини услов је да сви чланови тима буду старости од 18 до 26 година за студентски део, односно средњошколци за средњошколски део.

 

Током 24 сата такмичења од младих програмера и дизајнера, очекује се да “од нуле” створе софтвер који ће бити употребљив, занимљив и оригиналан, а у складу са темом која ће им званично бити саопштена на дан такмичења.

 

Поене ће сваком тиму давати стручни жири, а на основу сакупљених поена, биће проглашени победници хакатона. Победнички тимови ће освојити вредне награде обезбеђене од стране наших спонзора. Свим учесницима ће бити обезбеђена храна, пиће и место за рад и одмор током трајања такмичења. Такмичари су обавезни да понесу сву опрему која им је потребна за рад.

 

Средњошколци ће први дан такмичења имати кратку едукацију из области Унитy програмирања, где ће научити основе развоја таблетоп игара, а други дан ће имати такмичење где ће добити правило које треба да имплементирају у своју таблетоп игру, коју ће сами разрадити.

 

Све информације о догађају, као и пријаву за учешће, можете пронаћи на званичној интернет презентацији пројекта MatHackathon 2019,  као и на званичним Фејсбук и Инстаграм страницама Омикрона.

 

Извор: Кућа добрих вести

 

 


Последњи пут измењено среда, 24 април 2019 12:20
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија