Кућа Добрих Вести

Login

H-Bridges: Пласман у полуфинале светског такмичења из области енергетске електронике

Оцените овај чланак
(2 гласова)

bridzisH-Bridges је тим студената претежно са Електротехничког факултета, Универзитета у Београду који се годинама уназад такмичи на International Future Energy Challenge - u (IFEC).

 

Како је традиционално и ове године крајем августа објављена тема такмичења, студентски тим H-Bridges је поново отворио врата лабораторије број 19. Тиму се прикључио велики број студената у жељи да заједно одговоре на овогодишњи задатак, који подразумева пројектовање Solid State трансформатора. Према правилима, студенти самостално раде на свим етапама пројекта, што укључује и сарадњу са привредом зарад набављања свих потребних елемената и опреме.

 

О озбиљности рада тима сведочи чињеница да у конкуренцији тимова из Америке, Немачке, Кине и многих других земаља света, тим увек постигне завидне резултате, међу којима се издвајају прво место 2005. и 2019. као и друга места 2020. и 2022. године.

 

После 3 месеца напорног рада, званично су објавили да су на добром путу да ту листу продуже. Тим се пласирао у полуфинале најпрестижнијег светског такмичења из области енергетске електронике.

 

Шести пут заредом пакују кофере и спремају се на пут у Сједињене Америчке Државе, где ће се борити за место у финалу које ће се одржати у Немачкој у граду Хановеру.

 

У светлу свих досадашњих успеха, надаају се да ће поново омогућити да се Србија похвали једним од најбољих инжењерских подмладака света!

 

Сам рад тима можете пратити на Инстаграм-у, ЛинкедИн-у, али и на сајту.

 

Можете их подржати и путем FundRazr-a.

 

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 06 децембар 2022 13:31

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија