Кућа Добрих Вести

Login

GOSTUDY: платформа која уводи људе у свет дигиталног маркетинга

Оцените овај чланак
(2 гласова)

gostadiЗа остваривање пословног успеха на интернету не треба да поседујете формално образовање, али је важно да сте жељни знања и наоружани дисциплином, саветује Владимир Младенов, оснивач Gostudy платформе.

 

 

У оквиру 20 емисија на националном сервису гледаоци ће имати прилику се упознају с радом платформе.

 

Сва лепота дигиталног маркетинга огледа се у томе што не морате нужно да имате завршен Економски, ФОН или неки од сродних факултета како бисте постали експерт из ове области. Међутим, битно је да стекнете адекватне вештине и практично искуство како бисте изградили успешну каријеру у дигиталном маркетингу.

 

Владимир Младенов последње четири године ради као консултант за дигиталну трансформацију, што значи да кроз свој рад фирмама помаже да уведу нове технологије у пословање, као и да користе дигиталне канале за промоцију и продају. Још као дете био је заљубљеник у компјутере, потом је дошао интернет, а 2008. почео је, како каже, да се “игра” с друштвеном мрежом Фацебоок тако што је правио огласе, странице, које је развијао и, најзад, продавао.

 

Након завршених основних студија, запослио се у компанији Њебцентриц, која је развијала интернет продавнице. У питању је компанија која је пионир Фацебоок и Гоогле огласа на нашем тржишту, а после тог првог радног искуства, успеси су се низали, те је водио тимове у великим системима као што су Нелт, Кепром и Ђак спорт. Уз све наведено, био је директор и две агенције за дигиталне комуникације. Кроз целу каријеру, сада већ скоро 15 година, бави се дигиталним технологијама, са фокусом на дигитални маркетинг и е-comerce.

 

Предузетништво подразумева акцију

 

Премда он лично има завршен Економски факултет, а самим тим и формално образовање из области маркетинга, одувек је желео да своја знања пренесе на све оне који би волели да крену његовим стопама. Тако је, након дугогодишњих планова и развијања стратегија, ове године рођена Gostudy платформа.

 

Кроз активне разговоре и сарадњу са агенцијом ГОвирал, а уз подршку партнера, Владимир и његов тим пронашли су могућност да направе платформу која ће бити потпуно бесплатна. Уложили су велики труд, али срце им је пуно јер су омогућили људима да дођу бесплатно до нечега што има велику вредност. Колико знам, ово је први бесплатни курс на српском језику у читавом регион. Своју, и визију свог тима, Владимир објашњава на следећи начин:

 

Тренд у свету је да се знање дели, а пошто се трудимо да пратимо светске трендове и сами смо разумели своју мисију тако да људима у Србији и региону дамо бесплатно знање желећи да произведемо додатну вредност са циљем да нашу економију у будућности преусмеравамо на економију која ће, као у Аустрији, бити заснована на предузетницима, породичним фирмама, малим и средњим предузећима, а не да младима буде сан да се запосле у државној фирми јер ту имају ‘сигуран посао’.

 

Дакле, у питању је концепт који има шири значај за друштво и државу и зато су Владимир и његов тим желели да знање које деле буде бесплатно. У пројекту је учествовало више од 20 људи – од снимања, монтаже, продукције, припреме текстова, продукције платформе и сличних ствари. Садржајно и продукцијски тим се потрудио да људима пружи велику вредност.

 

Пројекат је реализовала агенција GOviral, која је креирала платформу и спроводи промотивну стратегију, а Владимир истиче да посебну захвалност дугују и компанијама Телеком Србија и НАЛЕД, те програму Startech који су подржали идеју и захваљујући чијој несебичној помоћи је платформа бесплатна за све полазнике.

 

Платформа је намењена свима онима које занима дигитално предузетништво. Направљена је с циљем помоћи људима у Србији и региону да се осамостале, науче о дигиталном предузетништву и виде које су то све могућности зараде, као и како да имплементирају неку своју бизнис идеју и добро живе радећи на интернету. Владимир то сликовито објашњава на следећи начин:

 

Платформа је намењена и за Перу из Пирота који прави ћилиме, а не зна како да их представи потенцијалним купцима и за Милицу из Суботице која би желела да се бави дигиталним маркетингом и постане ‘digital specialist’.

 

Он истиче да су им жене предузетнице посебно важне јер желе да их охрабре да заузму активнију улогу на тржишту рада. Због тога ће, кроз разне пројекте и активности, наставити да их подржавају и у наредном периоду.

 

У оквиру Gostudy едукативне платформе, доступно је укупно 12 модула у оквиру којих корисници могу да се информишу о свему што их занима у вези са дигиталним маркетингом.

 

Коначни резултат курсева и одгледаних модула на Gostudy платформи требало би да буду проактивни полазници јер предузетништво подразумева акцију. Једно је учити, а потпуно друга ствар то применити у пракси.

 

Едукација је конципирана тако да се полази од најосновнијих лекција како би могао да је прати и апсолутни почетник, без икаквог преџнања. Владимир истиче да је посебно поносан на сарадњу са РТС-ом, јер су на тај начин људи добили прилику да уче како да иновирају и унапреде своје предузетничке капацитете, уз то додајући:

 

Један од проблема које сам уочио као консултант за дигиталну трансформацију, путујући Србијом, јесте да постоји велика неравномерност у коришћењу технологија и нивоу дигиталне писмености између Београда, Новог Сада и других мањих средина у Србији.

 

У оквиру Јутарњег програма РТС-а, ГОстудy има 20 емисија, чији је циљ да људе упознају са оним што платформа нуди својим полазницима. Кроз касније модуле — а има их укупно 12 — људи могу да се упознају детаљније са областима које их занимају.

 

Након завршених модула, полазници већ могу да схвате разлику између друштвених мрежа, тога како могу да користе сајт или интернет продавницу, како да шаљу мејлове, како да промовишу свој производ или услугу, шта су иновације и како могу да их искористе за развој бизниса. У питању је свеобухватна платформа која пружа много знања.

 

Добродошли су апсолутно сви који имају жељу за учењем

 

На наше питање ко све може да се пријави на Gostudy платформу као и које услове мора да испуни, Владимир је кратко одговорио да то могу бити апсолутно сви, те да је потребна само жеља за учењем. Он се са својим тимом трудио да регистрација буде једноставна, како би што више људи могло да користи платформу. Потребно само оставити име, презиме и мејл адресу и на тај начин једноставно приступити свим модулима.

 

Поред Владимира, предавачица на платформи је и Ирена Ђорђевић из компаније НАЛЕД, која има велико искуство у раду са предузетницима и свим проблемима са којима се они сусрећу. Она се кроз причу о вештинама предузетништва, иновацијама, трошковима и програмима подршке фокусира да адресира проблеме предузетника и решења која могу да примене.

 

Владимира смо питали и за савет који има за све оне који желе да се отисну у свет предузетништва, на шта је он одговорио да су кључни елементи успеха фокус, дисциплина и посвећеност. Такође, он све своје полазнике саветује да се свакодневно едукују и прате трендове, те не дозволе да их време прегази, јер се ствари на интернету мењају невероватном брзином. Уз то, он напомиње:

 

Некада дигитални маркетинг и предузетништво изгледају ‘сеџy’, као шљаштећа реклама, као да су светла позорнице константно уперена у вас.

 

Међутим, у овом послу, као и у већини, има доста успона и падова, недоумица, болних одлазака. Није све упеглано и нашминкано, као на реклами. Иза крајњег производа крије се озбиљна структура и рад.

 

Стрпљење и континуитет су кључни, зато будући маркетари треба да пробају све, буду отворени за што више изазова, јер се само тако најбоље и највише може научити. На крају, битно је сазнање да су дали све од себе и радили пуним срцем.

 

Извор: Нетокрација

 

 


Последњи пут измењено уторак, 06 децембар 2022 11:52

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија