Кућа Добрих Вести

Login

Прва победа Србије

Оцените овај чланак
(0 гласова)

srb-koreja-uvodnaЛОНДОН - Мушка рукометна репрезентација Србије остварила је прву победу на Олимпијским играма у Лондону, пошто је данас у 4. колу Б групе савладала Јужну Кореју са 28:22 (12:10).

У последњем колу Србија за два дана игра против Мађарске.

Ако ,,бели орлови" савладају Мађарску избориће пласман у четвртфинале, које је на програму 8. августа.
Мађарска у суботу касно игра против Шпаније. У претходним колима Србија је забележила три узастопна пораза.Стрелци за Србију били су: Тоскић и Никчевић по 5, Станковић и Вујин по 4, Чутура и Шешум по 3, Продановић 2, Илић и Манојловић по 1.

У нашој, Б групи, у вођству су Хрватска и Данска са по шест бодова из три утакмице.

У А групи Француска и Исланд су освојиле максималних шест бодова из три утакмице. Могући ривали Србије у четврфиналу су Шведска и Аргентина.

Српски рукометаши су добро играли у већем делу сусрета. Против брзих и спретних играча Кореје деловали су мирно.

Јунак утакмице, ипак, је био голман Драган Станић, који је имао 19 одбрана. Утакмицу је карактерисало и много искључења у тиму Србије.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 06 август 2012 12:39
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија