Кућа Добрих Вести

Login

Зашто посетиоци напуштају ваш сајт?

Оцените овај чланак
(3 гласова)

htttpСваком власнику сајта или блога је циљ да привуче што више посетилаца. Међутим, није само број важан. Битан је и њихов квалитет. Они могу да оду са сајта након пар секунди, без да су прочитали чланак, погледали опис производа, проучили шта нудите, лајковали вас и слично.

 

Од таквих немате много вајде. Стога увек треба мерити степен ангажованости, то јест колико времена проведу, шта читају, где кликћу.


Ако су ти показатељи лоши, мора се установити разлог. Набројаћемо неке од најчешћих, мада ова листа није коначна.


Садржај не одговара намери


Посетиоци углавном дођу на сајт са неком намером. Ако не могу да је испуне наставиће даље. Стога је корисно испитати са којом намером долазе посетиоци на ваш сајт, да ли им је она испуњена и да ли одговара циљној групи.


Лоша навигација


Сајт треба да буде јасно структуриран. До жељене информације треба доћи са што је мање кликова. У супротном, нико се неће трудити да схвати где је шта, већ ће одмах отићи.


Технички аспекти сајта


Лоши технички аспекти такође одвраћају читаоце. Ту спадају брзина учитавања страница, неисправни линкови, старомодан дизајн и неприлагођеност мобилним уређајима.


Безбедност и поузданост сајта


На интернету владају свакакве преваре.



Збот тога посетиоци све ново гледају са неповерењем. Користите сигнале поверења, као што су гаранције, препоруке и остало.


Искачуће и звучне рекламе


Желите да прочитате неку вест, али вам стално искаче прозор са рекламамом који не можете да угасите. То нико не воли и такве сајтове посетиоци заобилазе у великом луку. Будите умерени.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 20 октобар 2015 22:26
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија