Кућа Добрих Вести

Login

Бугарски фонд добио нових 18 милиона евра за инвестирање у стартапе у Источној Европи

Оцените овај чланак
(2 гласова)

momcicareviiiiiБЕОГРАД - Бугарски LAUNCHub Ventures фонд ће располагати са нових 18 милиона евра који ће им омогућити реализацију већих seed инвестицијa у бугарске и југоисточне стартапе.


LAUNCHub Ventures, стартап акцелератор и seed инвестициони фонд који долази из Софије, објавио је да је постигао споразум са инвеститорима и да ће имати још 18 милиона евра на располагању за инвестирање у бугарске и југоисточне стартапе.


До сада је овај фонд располагао са 9 милиона евра, кроз појединачне сеед инвестиције до 200.000 eвра. Са новим фондом, биће у могућности да то повећају на износе од 300-700.000 евра.


Нови фонд је већ најавио своју прву инвестицију у HiCharlie, робота за текстуалне поруке који ће “упростити личне финансије”. Овај стартап који се налази у Сан Франциску је основан од стране двојице момака из Бугарске.


„Верујемо да постоји фантастична прилика у тренутно незасићеном, али брзо растућем региону Југоисточне Европе. Наша страгегија је да ту постанемо први избор за предузетнике”, каже Лyбен Белов, серијски предузетник и суоснивач овог фонда.


Инвеститори у овај фонд укључују ЕIF (Европски Инвестициони Фонд) и индивидуалне инвеститоре укључујући и бугарске дигиталне предузетнике, као што су оснивачи Телерика, компаније која је постигла највећи излазак на тржиште неке бугарске софтверске компаније 2014. године.


LAUNCHub постоји од 2012. године, од када су уложили преко 3.5 милиона евра у преко 50 стартапа из 10 земаља, међу којима је и српски Флиибy. Овај фонд познат је и по својој екстензивној мрежи ментора, саветника и партнерских програма, а ова новост може бити и добра прилика за домаће стартапе.


Фонд је примарно заинтересован да инвестира у компаније из Југоисточне Европе и “дигиталног домена”, односно оне које нападају глобално тржиште и решавају проблеме из везане за Consumer интернет, е-пословање, enterprise софтвер и осталих актуелних области технолошког предузетништва.

 

 Извор: Кућа добрих вести/Startit.rs


Последњи пут измењено среда, 21 децембар 2016 14:14
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија