Кућа Добрих Вести

Login

MatHackathon на Математичком факултету

Оцените овај чланак
(1 Глас)

compileyourdejСтудентска организација Математичког факултета ─ Омикрон, у периоду од 13. до 14. маја организује тимско такмичење у брзом развоју софтвера ─ MatHackathon 2017, у сарадњи са СтартИТ Центром – Београд и Математичким факултетом, Универзитета у Београду.

 

Пројекат је намењен студентима узраста од 18 до 26 година и средњошколцима узраста од 16 до 19 година.

 

Пријављивање је бесплатно, почиње 24. априла и траје до 6. маја 2017. године.

 

MatHackathon 2017 се организује трећи пут заредом, и постаје све популарније такмичење у програмирању које промовише тимски рад, развој софтвера и информационе технологије. Овогодишњи хакатон ће се одржати на две локације: У СтартИТ Центру – Београд (за студенте) и на Математичком факултету, Универтзитета у Београду (за средњошколце). У студентском делу такмичења, у року од 24 сата, тимови од четири члана ће имати задатак да од “нуле” направе апликацију која решава дати проблем.

 

Такмичење за средњошколце ће бити реализовано у периоду од два дана, где ће први дан бити одржана предавања на тему из области програмирања и роботике, док ће други дан бити одржано такмичење, са темом из области која је обрађена претходног дана.

 

Задатак ће бити осмишљен од стране професора Математичког факултета, организатора, као и од стране стручњака из водећих софтверских компанија, као што су: RTRK, OSA Рачунарски Инжињеринг, Ендава и Микроелектроника. Тимовима ће проблем који би требало да реше (и медијум у којем га решавају, за средњошколске ученике) бити познат тек на самом почетку такмичења, а очекује се да њихово решење има реалну примену.

 

Организација пројекта не би била могућа без великодушне подршке спонзора, међу којима су RTRK, OSA Рачунарски Инжињеринг, Ендава и Микроелектроника, као Златни покровитељи, и САГА, Puzzle Software и ICT Hub као Сребрни покровитељи.

 

MatHackathon 2017 промовише пре свега практично-применљиво знање из области програмирања, као и виши ниво апстрактног мишљења и решавање проблема на различите, иако понекада неконвенционалне, начине који ће чинити ваш дигитални печат. У том светлу, слоган овогодишњег такмичења гласи “Compile your destiny”.

 

За више информација о догађају и начину пријављивања посетите званичну интернет презентацију www.mathack.rs, Фејсбук страницу MatHackathon на Математичком, или Инстаграм профил Омикрона.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 26 април 2017 12:31
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија