Кућа Добрих Вести

Login

Опрез због новог вируса „Спајдер“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

viruskopjuter498455454545БЕОГРАД – Корисници рачунара и мобилних уређаја упозорени су данас на опрез приликом употребе својих уређаја због појаве новог вируса „Спајдер“.

 

Државна секретарка у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић изјавила је данас, поводом упозорења Националног ЦЕРТА у Републици Србији РАТЕЛ-а о ширењу новог компјутерског вируса „Спајдер“, да све чешћи и масовнији сајбер напади налажу додатно јачање капацитета у области дигиталне безбедности.

 

„С обзиром на то да овај малициозни софтвер, као и већину компјутерских вируса, покрећу сами корисници рачунара и мобилних уређаја, најважнија је едукација, као и правовремена реакција надлежних институција“, истакла је Матић, напомињући да је обавештење о начину преноса вируса и поступањима у случају да је уређај инфициран, издао и Републички ЦЕРТ – Канцеларија за  ИТ и е-управу.

 

Државна секретарка, која је и председник Координационог тела за информациону безбедност, подсетила је да је правни оквир дигиталне заштите учвршћен усвајањем и имплементацијом Закона о информационој безбедности, којим су утврђене мере заштите и начини пријављивања и реаговања на инциденте.

 

Извор: Кућа добрих вести


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија