Кућа Добрих Вести

Login

Позив за конференцију "Ка бољој Европи за грађане и грађанке"

Оцените овај чланак
(2 гласова)

evorpaaaaaaaБЕОГРАД - Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије као национална контакт тачка за ЕУ програм “Европа за грађане и грађанке” организује конференцију “Ка бољој Европи за грађане и грађанке” која ће се одржати 24. маја 2018. године у просторијама Југословенске кинотеке у Београду (Узун Миркова 1), са почетком у 11 часова.

 

Циљ конференције је да се обележи успешно учешће Републике Србије у програму “Европа за грађане и грађанке” и промовишу постигнути резултати и одобрени пројекти у протеклих 5 година као и да се отвори дискусија о значају грађанске партиципације у процесу достизања европских вредности.

 

Програм „Европа за грађане и грађанке“ за циљ има промовисање заједничке европске историје и подстицање осећаја одговорности за начин на који ће се Европа развијати. Кроз овај програм подстиче се учешће грађана и грађанки у свим видовима живота Европске уније, као и у изградњи још повезаније Европе.

 

Конференција ће окупити више од 150 представника организација цивилног друштва, органа јавне управе на националном, покрајинском и локалном нивоу, представника организација/институција које су учествовале у програму “Европа за грађане и грађанке” у претходном периоду, представника националних контакт тачака за овај програм из региона као и представника контакт тачака за друге ЕУ програме из Србије.

 

Позивамо организације цивилног друштва, органе јавне управе, образовне и културне институције са територије Републике Србије да пријаве највише два представника за учешће на конференцији. Пријављивање се врши искључиво електронским путем на адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. , најкасније до четвртка, 17. маја 2018. године.

 

Број места је ограничен а предност ће имати они који се први пријаве, до попуњавања капацитета сале.

 

Представницима организација цивилног друштва који долазе ван Београда може бити обезбеђена повратна аутобуска карта (за једног представника организације), с тим да је потребно у пријави доставити и податке из ког места долазе и навести контакт телефон.

 

Аутобуску карту је потребно подићи дан раније на аутобуској станици у месту из кога учесник долази.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 17 мај 2018 12:21

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија