Кућа Добрих Вести

Login

Три награде за филм “Жаба” у Пули

Оцените овај чланак
(1 Глас)

maxresdefaultdddddddddБЕОГРАД - Филм „Жаба“ освојио је три награде на управо завршеном филмском фестивалу у Пули.

 

Остварење Елмира Јукића, рађено у регионалној копродукцији, чији је српски копродуцент „Living pictures" освојило је награду оцењивачког суда Федерације филмских критичара Европе и Медитерана – Федеора, Златну Арену за најбољи филм, док је редитељ награђен Златном Ареном за режију у програму хрватских мањинских копродукција.

Вишеструко награђено филмско остварење настало је према истоименој драми Дубравка Михановића, што је и била инспирација редитељу Елмиру Јукићу. „Када се почела играти представа, 2005. године, почео је тај наш пут. За главне глумце нисам се двојио, узео сам оне који играју представу јер те улоге једноставно припадају њима“, испричао је Јукић.

Главни глумац Емир Хаџихафизбеговић који је напоменуо како ће се “Жаба” ускоро на сцени одиграти по 250. пут. „Много сам већ радио с Јукићем, између осталог радили смо скупа култну серију “Луд, збуњен, нормалан”, стога сам био врло задовољан и овом сарадњом. Атмосфера је оно изузетно битно у раду на филму, а ми смо на снимању имали једну дивну ауру“, рекао је.

                                                                         zaba2222


Хаџихафизбеговић је нагласио да је овај филм још једна прича с поруком из Сарајева у којој се између бомбе и лопте бира лопта. „Што је било, било је. Морамо ићи даље“, рекао је и закључио како филм поправља људе..


Зеко, брицо и бивши борац са ПТСП-ом, позива брата Брацу и пријатеља Швабу на Бајрам. Намерава да искористи празнично расположење, те брата, коцкара и алкохоличара, наговори да се промени. Брацо не жели да га слуша и не схвата причу озбиљно. Зеко узима бритву и прислања је на Брацин врат, те силом изнуди од њега обећање да ће се променити. Брацо бесан одлази, не желећи више никад да га види, а Швабо предлаже Зеки да посети психијатра. Кад остане сам, без јединог пријатеља и брата, Зеко узима бомбу. Извесно самоубиство спречава долазак Мукија, младића који иде од врата до врата и продаје књиге.

Поред Хаџихафизбеговића, у филму играју и Александар Сексан, Мирсад Тука, Моамер Касумовић.

 

Извор: Кућа добрих вести



Последњи пут измењено понедељак, 23 јул 2018 16:57

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија