A+ A A-

„Врачарски времеплов кроз 60-те” креће од сутра

Оцените овај чланак
(1 Глас)

vremeplovБЕОГРАД - Центар за културу и образовање „Божидарац” и овог лета позива грађане да се уз музику, слике, плес, књиге, приче, изложбе, концерте, филмове и друштвено-одговорне акције заједно подсетимо шездесетих година минулог века.

 

Прво путовање „Врачарским времепловом кроз 60-те” је већ сутра, а полазак је заказан у амбијенту летњег отвореног биоскопа у 19.30 часова у парку на Тргу војводе Бојовића.

 

Програм ће отворити култно југословенско филмско остварење шездесетих – филм „Љубав и мода”, дело које је било прекретница у развоју филмске тематике. Имајући у виду да је главни протагониста тог филма Властимир Ђуза Стојиљковић живео на Врачару, из пијетета према драгом суграђанину и реномираном глумцу биће приказано и последње остварење које је снимио – филм „Без степеника”.        

  

И овога пута припремљени су разноврсни и атрактивни програми који ће бити интересантни свим генерацијама Врачараца, Београђана, али и свим гостима Београда током августа, септембра и октобра.

 

Програми ће се одржавати у јавним просторима и институцијама на територији општине Врачар као што је Цветни трг, Трг војводе Бојовића, Чубурски парк и Галерија „Божидарац”. Културолошки пројекат „Врачарски времеплов кроз 60-те” подржала је Градска општина Врачар, која је оснивач Центра за образовање и културу „Божидарац”.

 

Улаз је бесплатан за све програме.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 03 август 2018 14:31

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани