Кућа Добрих Вести

Login

Трећи фестивал сира и качкаваља у Пироту

Оцените овај чланак
(1 Глас)

kackavaljldjfkdjfkdjfkdЈош један од пиротских брендова и специјалитета - “Пиротски качкаваљ”, ове године ће по 3. пут имати свој фестивалски дан који ће се одржати 1. септембра од 12 до 18 сати на простору средњевековне тврђаве Момчилов град.

 

“Фестивал сира и качкаваља - Пирот 2018” ће ове године, по речима директора Туристичке организације Братислава Златкова, окупити двадесетак произвођача сира и качкаваља, углавном из Пиротског округа, аил и осталих делова Србије.

 

„Примарни циљ је промоција још једног нашег бренда, производа са заштићеним географским пореклом имена. Предност имају произвођачи из Пирота и округа, уз наравно госте из Србије који желе да представе своје производе“, најављује Златков.

 

Поред дегустације различитих сирева и качкаваља, као и вина, додаје Златков, посетиоци ће имати прилику да пробају и специјалитете као што су ђубек и сврљишки белмуж, те специјалитете средњевековне трпезе, као и да прате демонстрацију израде и справљења производа.

 

Организатори манифестације су Туристичка организација Пирот и млекарска школа “Др Обрен Пејић“, уз подршку града Пирота, а улаз је бесплатан.

 

Извор: Кућа добрих вести/Јужне вести


Последњи пут измењено недеља, 26 август 2018 18:26

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија