Кућа Добрих Вести

Login

Успешни наступи српског диригента на реномираним фестивалима у Италији

Оцените овај чланак
(2 гласова)

italija23232323Наш прослављени уметник, диригент Дејан Савић, и овога лета имао је низ веома запажених наступа на реномираним фестивалима у Италији.

 

На фестивалу од државног значаја, “Музички јули” који се тачно 70 година одржава у Трапанију, на Сицилији, наш маестро је реализовао две представе Доницетијеве духовите опере “Љубавни напитак” у режији Натале де Каролиса, са низом афирмисаних уметника у солистичким ролама, уз фестивалски Хор и Оркестар, објавило је Народно позориште у Београду.

 

Осим одушевљене публике у Театру на отвореном “Ђузепе ди Стефано”, стручна јавност је сјајно оценила ову продукцију и њене домете.

 

На 33. издању Фестивала “Средином лета” у предивном средњевековном градићу Таљакоцу поред Рима, Савић је извео три програма: симфонијски концерт са Симфонијским оркестром државног Универзитета “Докуз Ејлул” из Измира, Турска, са пијанистом Микеле Кампанелом као солистом, вече оперских арија за сопран Ђакома Пучинија са одличним солистима Силваном Фроли и Федериком Витали, и најзад продукцију Пучинијеве једночинке “Сестра Анђелика”, у режији Ђандоменика Вакарија и са чувеним интерпретаторима сопраном Кјаром Таиђи и мецосопраном Аном Маријом де Мико у главним улогама.

 

Ова два последња пројекта маестро је дириговао Оркестром Државне опере и балета из Тбилисија, Грузија.

 

Најзад, као врхунац овогодишњег ангажмана на Апенинском полуострву, наш диригент је поново позван на један од најзначајнијих европских оперских фестивала у Торе дел Лаго, где је наступио као диригент Пучинијевих наслова “Боеми” и “Тоска”, са фестивалским Хором и Оркестром.

 

                           balettricrvenoa

 

Податак да су се овога пута на 64. издању Пучинијевог фестивала у улози солиста више успешно представили и прваци Опере Народног позоришта, баритон Александар Стаматовић и тенор Јанко Синадиновић, само употпуњујуе лепу слику о високим дометима наших уметника овога лета у Италији.

 

Такође, у суперлативима је оцењен наступ Балета Народног позоришта у Таљакоцу, где се већ праве озбиљни планови за наредну едицију Фестивала и учешће наших ументика на њему.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 03 септембар 2018 13:57

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија