A+ A A-

Виминацијум фест

Оцените овај чланак
(1 Глас)

viminacijum1238989898Први позоришни фестивал под називом "Виминацијум фест - митови стари и нови" у истоименом археолошком парку крај Костолца ће од 3. до 9. септембра окупити одабране театре из Србије и земаља у окружењу.

 

Првог дана манифестације, у част почетка Фестивала и као својеврсни увод, вечерњи концерт ће одржати пожаревачки симфонијски оркестар "Гвардија", док је за сутрадан најављен почетак такмичарског дела у који је селектор фестивала, глумац и режисер Михајло Несторовић уврстио пет представа.

 

Загребачко позориште Гавела ће извести комад под насловом "Ричард Трећи", Народно позориште из Сарајева ће на сцену довести "Феничанке", а Дечје позориште Републике Српске ће изаћи пред публику извођењем комада названог "Одисеј - сан о повратку". Ансамбл националног театра из Београда стиже са античком "Електром", док ће се Народно позориште из Новог Сада такмичити извођењем "Хасанагинице".

 

“Основни критеријум је био моја жеља да оне буду засноване на митским догађајима, да се баве историјским личностима из доба античке и староримске књижевности”, објашњава селектор Несторовић.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 03 септембар 2018 14:15

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани