Кућа Добрих Вести

Login

Smart City Фестивал

Оцените овај чланак
(1 Глас)

sc3028Smart City 2018.Фестивал 2018 (#SCФ2018) одржаће се у Дому омладине Београда од 19. до 21. октобра у организацији Smart City Education Иницијативе и Friedrich Naumann фондације за слободу уз подршку 50 регионалних и међународних партнера.

 

На Smart City Фестивалу од 19. до 21. октобра очекује вас преко 80 водећих актера на пољу урбаног развоја, технологије, политике, академије и бизниса из целог региона и света.

 

Овог октобра, Дом омладине постаје место сусрета професионалаца за урбане иновације и дигиталну трансформацију јер организатори најављују да ће током три дана кроз фестивал проћи преко 2000 посетилаца.

 

Као посетиоци фестивала, имаћете прилику да сазнате више о најбољим праксама на пољу паметних градова у Бечу, Прагу, Берлину, Тел Авиву, Јоханесбургу, Мексико Ситију, Лондону, Љубљани и Загребу, али и у више локалних заједница у Србији.

 

Регистрација за фестивал увелико траје тако да је неопходно да се пријавите овде и осигурате себи место за сесије којима ћете присуствовати.

 

Учешће на свим програмима фестивала је бесплатно, али ће гости бити обавештени да ли је њихова пријава прихваћена на основу датума пријаве и мотивације истакнуте у пријави.

 

Преко 50 сати врхунског програма на енглеском језику у Дому омладине Београда су разлог да упишете 19-21. октобар у своју агенду.

 

Конференцијски програм тематски је подељен тако да се у петак највише бавимо темама паметних градова из угла институција државе и локалних самоуправа, али и примерима добре праксе из 10 градова света.

 

У суботу, 20. октобра, већи фокус је стављен на компаније и smart cities трендове из угла бизниса. Стога, лидерске технолошке и телекомуникационе компаније из региона ће приказати како примењују ИоТ решења на различитим тржиштима, куда иду иновације с обзиром на долазећу 5Г мрежу и аутоматизацију пословања, као и где лежи шанса за српске стартапе у сфери ИоТ-а и паметних градова.

 

За недељу, 21. октобар, очекују нас теме од значаја за нашу заједницу и породице. Разговараћe се са лидерима из непрофитних организација о безбедности наших података у ери паметних градова; о томе како укључити више жена у технолошке компаније; као и како обезбедити образовање за наше најмлађе тако да успеју у занимањима будућности: програмирању, роботици, дизајну, биоинформатици, итд.

 

Сем главног конференцијског програма на Smart City Фестивалу неће изостати ни овог пута вољени формат Фуцк-уп Нигхтс где ћемо сазнати како да неуспехе претворимо у будуће успехе.

 

Очекује вас и отварање Старт ЈЛМ такмичења са партнером Health Tech Lab и Амбасадом Израела у Србији.

 

Навијаћемо за најбоље финалисте на такмичењу ВИП IoT Challenge2018, а са најмлађима ћемо се дружити у Дечјем одељку (Kids’ Corner-u) и стварати бољу будућност наших локалних заједница за нашу децу уз радионице роботике и Минецрафт образовања.

 

Људи који обликују начин функционисања модерних градова у нашем региону и широм света окупиће се у Београду јер желе да вас упознају и поделе своје инспиративне приче.

 

На вама је само да се пријавите већ данас и да осигурате ваше место на Smart City Фестивал-у 2018.

 

Извор: Кућа добрих вести/Дом омладине


Последњи пут измењено недеља, 14 октобар 2018 00:00

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија