Кућа Добрих Вести

Login

Додељене новинарске награде на Сајму књига

Оцените овај чланак
(1 Глас)

marokosajamДобитници традиционалних новинарских награда Сајма књига, проглашени су последњег сајамског дана у недељу, 28. октобра.

 

Признања се додељују најбољем издавачу и издавачу који има најпрофесионалнији однос према новинарима, а на основу гласова, односно поена, које дају акредитовани извештачи издвајајући по три најбоља и три најпрофесионалнија издавача.

 

У категорији најпрофесионалнији издавач, награда је припала Лагуни.

 

Награда у категорији најбољи издавач је припала издавачу Геопоетика, друго место је заузела Лагуна, а треће Академска књига. У категорији најпрофесионалнији издавач, награде су припале Лагуни, док су друго и треће место заузели Геопоетика и Архипелаг. Новинарска награда је додељена 24. пут, а у комисији су били Драган Богутовић, председник, („Вечерње новости“), Татјана Њежић („Блиц“), Марија Миљевић Рајшић (РТС) и Мелиха Правдић (Радио Београд). Присутнима се обратила Татјана Њежић и дала образложење за добитника новинарске награде наводећи да је „Геопоетика у својим издањима и својим укупним деловањем, потпуно свесна, да живимо у време крика и слике и у друштву спектакла, бескомпромисно, лежерно, достојанствено и занимљиво показивала и доказивала да ако неком треба лепоте и наде може их наћи у књижевности“.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 29 октобар 2018 14:16

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија