Кућа Добрих Вести

Login

Фестивал српског филма фантастике

Оцените овај чланак
(1 Глас)

7БЕОГРАД - Седми по реду фестивал српског филма фантастике (ФСФФ) биће отворен  вечерас у београдском Дому омладине, а трајаће до 21. октобра. Ово је манифестација која спаја фантастику, научну фантастику и хорор и на којој ће се представити многи домаћи аутори који су управо у овом жанру започели своје каријере. Једна од њих је Јованка Вучковић, редитељка чија ће се два филма приказати на отварању Фестивала.

Стална турнеја по земљама бивше СФРЈ

Као најстарија филмска манифестација у региону, која се посветила наведеним жанровима, ФСФФ има сталну турнеју по Србији и земљама бивше СФРЈ.

Један део фестивала биће посвећен фантастици из региона, кратким филмовима из Хрватске, Словеније, Босне и Херцеговине, који ће се у својој категорији први пут такмичити за Коскара, фестивалску награду.

Новине на фестивалу

Новина на фестивалу биће и “Зомби шетња”, која се реализује у сарадњи са Фокс каналом (Fox channel), под називом ”Day of the Walking Dead”, ради промоције како Фестивала тако и серијала "Окружен мртвима", чија трећа сезона управо почиње да се емитује.

Београдом ће, како су најавили организатори фестивала, прошетати више од 200 маскираних “зомбија”, а гост фестивала и “Зомби шетње” биће чувени италијански аутор Серђо Стивалети.

Цена улазнице за овогодишњи фестивал биће 150 динара, а фестивал ће трајати до 21. октобра.

Целокупни програм можете видети на овој адреси http://www.domomladine.org/filmovi/7-festival-srpskog-filma-fantastike-apokalipsa-danas/.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 18 октобар 2012 12:03
Александра Гавриловић

Завршила основне и мастер студије на Филозофском факултету у Нишу, одсек новинарство. Прве текстове писала је у нишком дневном листу "Народне новине", а касније и у "Нишком гласнику". Опробала се и у радио, телевизијском и онлајн новинарству. Воли да путује, учи језике и аматерски се бави фотографијом.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија