Кућа Добрих Вести

Login

„Школа за 21 век“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

skolavek21343434У наредне три године више од милион ученика од петог до осмог разреда из Србије и земаља Западног Балкана биће обучено вештинама програмирања, критичког размишљан-ја и решавања проблема у оквиру пројекта „Школе за 21. век“ у који је Влада Велике Британије уложила је више од 10 милиона фунти.

Овај пројекат у Србији спроводи British Council у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја.

 

Тим поводом сутра, са почетком у 12 часова ће у Музеју науке и технике (Добрачина 51) бити одржана конференција за новинаре на којој ће говорити: Ана Брнабић, председница Владе Републике Србије, Милан Шарчевић, министар просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Клер Сирс, директорка за Западни Балкан, British Council, Денис Киф, амбасадор Велике Британије у Србији.

 

Током целодневног програма, биће организовано и национално такмичење у програмиран-ју основаца из Србије, панел дискусија на тему „Вештине за 21. век“, као и презентација и демонстрација Micro: bit уређаја.

 

Припрема младих за нове професије

 

Наш свет се брзо мења. Чак 65% од укупног броја ђака данас ће радити послове који још увек не постоје. Припремање младих људи за свет сутрашњице никада није било изазовније.

 

Школе за 21. век је регионални програм British Councila за подршку развоја капацитета школа у земљама Западног Балкана како би својим ученицима омогућиле да стекну вештине које су од суштинског значаја за остваривање позитивног доприноса култури и привреди 21. века.

 

У складу са променама на националном нивоу у образовним политикама и развоју нових образовних стандарда, креиран је програм подршке основним школама широм региона, како би их упознали са иновативном методиком наставе и унапредили дигиталне вештине младих људи.

 

Овај програм се спроводи паралелно са општим наставним планом и програмом у циљу развоја вештина као што су дигиталне вештине, вештине решавања проблема и критичког размишљања, које су ученицима неопходне за успешну каријеру на радном месту или за наставак образовања.

 

Овим програмом су обухваћене све основне школе широм Западног Балкана, а усмерен је на разреде ученика узраста од 10 до 14 година.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 11 март 2019 18:06

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија